Το Βόρειο Σέλας

Σχολές Καπάτου Το Βόρειο Σέλας

Το Βόρειο Σέλας, μια υπέροχη «ζωγραφιά»

Το Βόρειο Σέλας μπορεί να εμφανιστεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου στην περιοχή Kirouna μέχρι τέλος Μαρτίου, σε όλη την περιοχή της σουηδικής Λαπωνίας. Γεωγραφικά η σουηδική Λαπωνία βρίσκεται στο πιο ακραίο σημείο της χώρας, στο βορειοδυτικό τμήμα της. Βασικά χαρακτηρίζεται από αρκτικές πεδιάδες. Ακόμα, πολλά δάση και βουνά, καθώς επίσης παγετώνες, λίμνες και ποτάμια. Η σουηδική Λαπωνία είναι μια πολύ παλιά και αρκετά άγρια περιοχή. Συγκεκριμένα, είναι μία περιοχή που προτιμούν όσοι αγαπούν τη φύση και την περιπέτεια!

Τι είναι το Βόρειο Σέλας;

Το Βόρειο Σέλας είναι ένα ουράνιο φαινόμενο με έντονη φωτεινότητα. Είναι το πιο εντυπωσιακό φαινόμενο της υδρογείου σφαίρας. Εμφανίζεται στον αρκτικό ουρανό της Σουηδίας, στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της γης. Και συγκεκριμένα, όταν ο ήλιος εκπέμπει κονιορτό που εμπεριέχει την ακτινοβολία του.

Πιο αναλυτικά, μιλάμε για ένα «βομβαρδισμό» των υψηλών ατμοσφαιρικών στρωμάτων από ηλεκτρόνια προερχόμενα από τη συνεχή ροή φορτισμένων σωματίων από τον Ήλιο, που ονομάζεται «ηλιακός άνεμος». Το μεγαλύτερο μέρος των φορτισμένων αυτών σωματίων, εκτρέπονται από το μαγνητικό πεδίο της Γης. Τα δε σωματίδια είναι κυρίως πυρήνες υδρογόνου και ηλεκτρόνια.

Όλη αυτή η φαντασμαγορική ανάλυση του Σέλας δημιουργεί διάφορες αποχρώσεις χρωμάτων. Ξεκινούν από το πράσινο με διαβαθμίσεις προς το ροζ. Το συγκεκριμένο αυτό φαινόμενο δημιουργεί το ουράνιο τόξο.

Το καλύτερο σημείο για να δει κανείς το Βόρειο Σέλας είναι το παρατηρητήριο «Sky Station» που βρίσκεται στο εθνικό πάρκο του Abisko. Οι αποχρώσεις του και το θέαμα αυτό της φύσης είναι μοναδικά! Δημιουργείται μια υπέροχη «ζωγραφιά» στον ουρανό!

Οι χώρες στις οποίες εμφανίζεται το Βόρειο Σέλας είναι επίσης, η Δανία και η Φινλανδία. Ακόμη, είναι εμφανές από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, από το βορρά της Ρωσίας, την Αλάσκα, τον Καναδά και τέλος τη Γροιλανδία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=pjgvGiEHlNs

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.