Το ιταλικό ακρωτήριο Tindari

Σχολές Καπάτου Το ιταλικό ακρωτήριο Tindari

Το ιταλικό ακρωτήριο Tindari είναι ένα θέαμα στο οποίο κανείς επισκέπτης δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος.

Όποιος περιηγείται στο νησί της Σικελίας, έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μαγευτικό τοπίο· το ιταλικό ακρωτήριο Tindari.

Μια ξεχωριστή ιταλική πόλη που αξίζει κάποιος να την εξερευνήσει και να χαρεί το κλίμα της, κυρίως την άνοιξη, όπου ανθίζει η βλάστηση και τα εσπεριδοειδή δέντρα, ενώ μεθυστικά λουλούδια κοσμούν το τοπίο.

Εάν προσθέσουμε και τις ελκυστικές παραλίες με τους άγριους βράχους, θυμόμαστε τους στίχους του Ιταλού ποιητή Salvatore Quasimodo :

“Tindari, mite ti so

Fra larghi colli pensile sull’acque

Delle isole dolci del dio,

Oggi m’assali

E ti chini in cuore”

Η αρχαία πόλη Tindari είναι μια από τις τελευταίες ελληνικές αποικίες που δημιουργήθηκαν στο έδαφος της Σικελίας. Είναι ένα πραγματικό διαμάντι στην κορυφή ενός λόφου.

Δημιουργήθηκε το 396 Π.Χ. από τον Διονύσιο, πρώτο τύραννο των Συρακουσών. Η ονομασία της δόθηκε προς τιμήν του βασιλιά της Σπάρτης Τυνδάρεω.

Ανάμεσα στο μύθο, την τέχνη, την κουλτούρα και την ιστορία, ξεδιπλώνεται η ομορφιά του Tindari.

Η ιταλική αυτή πόλη περιβάλλεται από γιγαντιαία τείχη. Αποτελεί έναν μεγάλο αρχαιολογικό θησαυρό με πολλά και σημαντικά ευρήματα.

Σχετικά αναφέρουμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο (Teatro Greco), που κτίστηκε από τους Έλληνες αποίκους και μπορούσε να φιλοξενήσει 3000 άτομα.

Στην ακρόπολή της υψώνεται ο Ιερός Ναός της Μαύρης Παναγίας (Santuario della Madonna bruna), σε ένα πολύ όμορφο σημείο, που βλέπει όλη την Αδριατική θάλασσα.

Επτά λίμνες, οι ονομαζόμενες laghetti di Marinello πλαισιώνουν όλο αυτό το μαγευτικό τοπίο. Μια άλλη πολύ όμορφη τοποθεσία είναι η παραλία του Marinello.

Το ακρωτήριο Tindari ενέπνευσε τον Κικέρωνα, καθώς επίσης και τον Ιταλό συγγραφέα Andrea Camilleri, που το επέλεξε για ένα από τα επεισόδια του έργου του Commissario Montalbano.

Η περιοχή φημίζεται για το κρασί της,  το κρασί των πολεμιστών (vino dei guerrieri).

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκονται τα ιταλικά και συγχρόνως, τα ήθη, τα έθιμα και η ομορφιά της ιταλικής χερσονήσου. Ενημερώσου για τα νέα τμήματα καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.