Το ιταλικό ηφαίστειο Βεζούβιος

Σχολές Καπάτου Το ιταλικό ηφαίστειο Βεζούβιος

Το ιταλικό ηφαίστειο Βεζούβιος, είναι ένα παγκοσμίως γνωστό ηφαίστειο, με μεγάλη ιστορία.

Είναι το μοναδικό ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης με διαρκείς εκρήξεις, και το πιο νέο.

Βρίσκεται στον ιταλικό νομό Campania, στον κόλπο της Napoli, απ’ όπου απέχει 5 χιλιόμετρα περίπου.

Καταλαμβάνει τη θέση του κρατήρα του αρχαίου ηφαιστείου Somma. Από εκεί, ο επισκέπτης μπορεί να έχει μια γενική άποψη του ηφαιστείου, η οποία είναι πραγματικά μαγευτική.

Η εσωτερική του πίεση αυξάνεται διαρκώς, το μάγμα συνεχίζει να βράζει σε βάθος 5-7 χιλιομέτρων.

Στους πρόποδες του ηφαιστείου Vesuvio ζουν περίπου 60.000 άνθρωποι.

Το έδαφος είναι πολύ εύφορο, γι’ αυτό και ευδοκιμούν διάφορα δέντρα, όπως βελανιδιές, καστανιές, οπωροφόρα δέντρα, ελιές και αμπέλια.

Εδώ παράγεται το εξαιρετικό ιταλικό λευκό κρασί, Lacrima Christi.

Κάθε χρόνο, το ιταλικό ηφαίστειο Βεζούβιος αποτελεί τεράστιο πόλο έλξης πολλών τουριστών, από όλες τις χώρες του κόσμου.

Η σιδηροδρομική γραμμή Circumvesuviana δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να θαυμάσει τη μοναδική και επιβλητική θέα του ηφαιστείου, σε ένα αξέχαστο ταξίδι που διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Στις 6 Ιουνίου του 1995, ιδρύθηκε το Εθνικό Πάρκο του Βεζούβιου (il Parco Nazionale del Vesuvio), γιατί η συγκεκριμένη περιοχή της Καμπανίας πρόσφερε ιδιαίτερα μεγάλο γεωλογικό, βιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Στο πάρκο υπάρχουν πολλά όμορφα είδη λουλουδιών και διάφορα είδη ζώων.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκεται η ιταλική γλώσσα και κουλτούρα, με πλήρη ανάλυση της ιταλικής γραμματικής και ταυτόχρονα, γίνεται εντατική συνομιλία, σχετική με διάφορες επικοινωνιακές καταστάσεις.

Στις σχολές μας αρχίζουν νέα τμήματα ιταλικής γλώσσας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Επίσης, λειτουργούν και τμήματα προετοιμασίας για Πανεπιστήμια και διάφορες σχολές της Ιταλίας.

Σε αυτά τα τμήματα (ΑΕΙ Ιταλίας) διδάσκεται επιπλέον και η ειδική ορολογία, ανάλογα με τον τομέα επιλογής του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.

Ο υπεύθυνος σπουδών είναι πάντοτε στη διάθεσή σας για μια πλήρη ενημέρωση σχετικά με όλες τις δυνατότητες που παρέχονται.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα τμήματα που λειτουργούν στις σχολές μας επικοινωνώντας με τη γραμματεία, στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.