Το ιταλικό ιστορικό μυθιστόρημα

Σχολές Καπάτου Το ιταλικό ιστορικό μυθιστόρημα

Το ιταλικό ιστορικό μυθιστόρημα και το λογοτέχνημα «i Promessi Sposi»

Το ιταλικό ιστορικό μυθιστόρημα αποτελεί σταθμό στην ιστορία της ιταλικής λογοτεχνίας. Αντιπροσωπευτικό δείγμα είναι και το λογοτέχνημα «i Promessi Sposi». Στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό είναι γνωστό με τον τίτλο «οι Αρραβωνιασμένοι».

Γράφτηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, κατά την περίοδο του Ρομαντισμού. Συγκεκριμένα η υπόθεσή του διαδραματίζεται στο χρονικό διάστημα μεταξύ του 1628 και του 1630, στη Λομβαρδία. Τότε αυτή η περιοχή βρισκόταν υπό την κυριαρχία των Ισπανών.

Δημιουργός αυτού του έργου είναι ένας μεγάλος Ιταλός λογοτέχνης, που δεν είναι άλλος από τον Μιλανέζο Alessandro Manzoni. Αυτό το ιταλικό ιστορικό μυθιστόρημα ήταν το πιο σημαντικό του έργο.

Οι κεντρικοί πρωταγωνιστές

Οι κεντρικοί πρωταγωνιστές του έργου είναι οι νεαροί ερωτευμένοι Renzo και Lucia. Νεαρά παιδιά τα οποία πρόκειται να παντρευτούν. Ο γάμος τους, ωστόσο, παρεμποδίζεται από τον μοχθηρό Don Rodrigo. Έναν τοπικό άρχοντα της περιοχής. Οι δύο νέοι, μετά από πάρα πολλές περιπέτειες και καταδιώξεις, θα κατορθώσουν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Θα αποκτήσουν και μια κορούλα. Αναφορικά με το έργο, άλλα παροιμιώδη πρόσωπα είναι ο πονηρός και άσπλαχνος καλόγερος Don Abbondio. Επίσης, η μοχθηρή καλόγρια Γερτρούδη, ο καλόκαρδος και προστατευτικός πάτερ Χριστόφορος και ο σοφός καρδινάλιος Federigo Borromeo.

Διαβάζοντας το έργο σήμερα, ο αναγνώστης σχηματίζει μια εικόνα ως προς την κατάσταση που επικρατούσε στη Λομβαρδία («Lombardia») κατά την περίοδο της Ισπανοκρατίας.

Ο Alessandro Manzoni βασίζει το ιστορικό πλαίσιο της υπόθεσης σε αληθινά ιστορικά γεγονότα της περιόδου του 17ου αιώνα. Συνεπώς, η γραφή των «Promessi Sposi» είναι, σε μεγάλο βαθμό, προϊόν ιστορικής έρευνας.

Μια άλλη καινοτομία του έργου είναι η γλώσσα του, η οποία είναι η διάλεκτος της Τοσκάνης. Ο Manzoni είχε καταλάβει ότι ο ιταλικός λαός είχε ανάγκη από μια κοινή εθνική βάση. Η φλωρεντινή διάλεκτος αποτελούσε μια από τις παραμέτρους της κοινής αυτής βάσης. Στους «Promessi Sposi» πρωταγωνιστές δεν είναι οι ισχυροί της ιστορίας, αλλά οι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=lFdo7rzvQlk

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.