Το ιταλικό κουφέτο

Σχολές Καπάτου Το ιταλικό κουφέτο

Το ιταλικό κουφέτο έχει την πρωτεύουσά του, η οποία, αναμφισβήτητα, είναι η Sulmona. Η ιταλική πόλη Sulmona είναι γλυκιά σαν το κουφέτο.

Τα κουφέτα συνοδεύουν τη ζωή μας, τις γεννήσεις, τις βαφτίσεις. Tη θεία μετάληψη (le comunioni), τους γάμους (i matrimoni), τα πτυχία (le lauree) και κάθε είδος τελετής ή γιορτής (le feste).

Στην Ιταλία, τα κουφέτα φέρνουν τύχη και συμβολίζουν την ευτυχία, τον πλούτο, την χαρά.

Η πόλη του ιταλικού κουφέτου Sulmona βρίσκεται στην περιοχή Aquilla, στο νομό Abruzzo. Τα κουφέτα της φημίζονται σε όλη την ιταλική χερσόνησο. Η τέχνη του κουφέτου ανάγεται στην εποχή των Ρωμαίων.

Εκείνη την εποχή, μην έχοντας ακόμα ανακαλυφθεί η ζάχαρη, η επικάλυψη του κουφέτου ήταν με μέλι και αλεύρι. Στη Sulmona στο μοναστήρι της Santa Chiara, το ονομαζόμενο Monastero de Clarisse, από το 1400 π. Χ., οι μοναχές είχαν ασχοληθεί με την παραγωγή του κουφέτου.

Στη Βενετία, κατά τη διάρκεια του ιταλικού Καρναβαλιού, οι Βενετοί είχαν τη συνήθεια να πετούν κουφέτα από το μπαλκόνι στους συμμετέχοντες στη γιορτή του Καρναβαλιού.

Στην εποχή της Αναγέννησης καλοδέχονταν τους ξένους με κύπελλα γεμάτα με κουφέτα. Στο κεντρικό Corso Ovidio, στην ιταλική πόλη Sulmona , ανάμεσα σε παλιά κτίρια και εκκλησίες , ο κάθε επισκέπτης βλέπει κάτι το διαφορετικό.

Βιτρίνες γεμάτες με κουφέτα, συνθέσεις κουφέτων σε σχήμα λουλουδιών, καλάθια με κουφέτα με πολύ ωραία διακόσμηση.

Στη Sulmona υπάρχει ένα μουσείο που εκθέτει όλα τα μυστικά του κουφέτου, καθώς και παλιές μπομπονιέρες· εκεί ο καθένας μπορεί να γευτεί κουφέτα με αμύγδαλα, με καφέ, με σοκολάτα, με φιστίκι, με κανέλα, με ούζο.

Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει την ποιότητα του κουφέτου, αρκεί να το βάλει σε ένα ποτήρι νερό. Εάν το νερό παραμείνει καθαρό, η ποιότητά του είναι πρώτη και με αγνή ζάχαρη. Εάν το νερό θολώσει η ποιότητα δεν είναι καλή, γιατί στην παραγωγή του κουφέτου έχουν προστεθεί αλεύρι και άμυλα.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα από το 1983. Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα ιταλικών καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.