Το ιταλικό νησί της Σαρδηνίας

Σχολές Καπάτου Το ιταλικό νησί της Σαρδηνίας

Το ιταλικό νησί της Σαρδηνίας (la Sardegna) είναι το δεύτερο σε έκταση νησί της Μεσογείου, μετά τη Σικελία (la Sicilia).

Το ιταλικό νησί της Σαρδηνίας έχει πολλά βουνά, λιβάδια, πεδιάδες, ποτάμια, βραχώδεις ακτές αλλά και μεγάλες αμμώδεις παραλίες.

Το 80% της επιφάνειας του νησιού είναι βραχώδες και ξεχωρίζει το βουνό Marmota (1834 μέτρα).

Τα νερά του νησιού είναι καταγάλανα και καθαρά και οι ακτές του είναι διάσημες στους λάτρεις της ιστιοπλοΐας.

Στην ενδοχώρα, τα χωριά είναι διάσπαρτα και οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι μεγάλες.

Η βόρεια περιοχή της Gallura είναι το κέντρο παραγωγής φελλού.

Οι κάτοικοι του νησιού ανέρχονται στους 1.600.000. Βασική ασχολία τους είναι η γεωργία, αν και ο τουρισμός αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Το έμβλημα της Σαρδηνίας είναι τα νουράγκι, στρογγυλές κατασκευές που έχουν στο εσωτερικό τους ένα πηγάδι. Πρόκειται για αμυντικούς πύργους ύψους 18 μέτρων περίπου.

Εικάζεται ότι χρονολογούνται από τον 9ο έως 8ο αιώνα Π.Χ. Υπάρχουν συνολικά 7.000 νουράγκι στο Villaggio di Barumini και έχουν ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι το Cagliari. Εκεί βρίσκεται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Museo Archeologico nazionale). Είναι το σημαντικότερο μουσείο του κόσμου σε ότι αφορά τον πολιτισμό των νουράγκι (la civiltà nuragica).

Από τις ομορφότερες πόλεις του νησιού, αναφέρουμε το Oristano με τον ομώνυμο κόλπο στη Δυτική Σαρδηνία και το Alghero που χτίστηκε το 1102 από τους Γενοβέζους.

Η piazza Civica περιστοιχίζεται από αρχοντικά και είναι το σημείο συνάντησης της πόλης. Οι κάτοικοι μιλούν μια διάλεκτο με σαφή καταλανική επιρροή. Ακόμη και η όψη της πόλης θυμίζει μια ισπανική κατάκτηση.

Στο νησί υπάρχει μια τεράστια προστατευόμενη περιοχή 12.000 εκταρίων, το Parco Nazionale dell’Arcipelago della Maddalena.

Επίσης το Parco Nazionale dell’ Asinara είναι ένα εθνικό πάρκο προφυλασσόμενο από το 1997 και βρίσκεται στην επαρχία Sassari. Το Sassari είναι μια βιομηχανική πόλη με ιστορικό κέντρο γεμάτο αψίδες, αρχοντικά και πλατείες.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα από το 1983. Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα αρχαρίων, καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.