Το ιταλικό Panettone

Σχολές Καπάτου Το ιταλικό Panettone

Το ιταλικό Panettone είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της χερσονήσου.

Το ιταλικό Panettone κι η ιστορία του

Είναι Παραμονή Χριστουγέννων και βρισκόμαστε στο Μιλάνο (1500). Έξω κάνει πολύ κρύο, όμως η κουζίνα του μάγειρα Ambrogione «έχει πάρει φωτιά», λόγω της προετοιμασίας του Χριστουγεννιάτικου δείπνου.

¾ Κάνετε γρήγορα. Οι προσκεκλημένοι είναι εδώ, έχουν έρθει ήδη.

¾ Μάλιστα κύριε.

¾ Κάθονται στο τραπέζι. Πηγαίνετε να τους σερβίρετε, εσείς.

¾ Αμέσως κύριε.

¾ Κι εσύ, Tony πρόσεχε τη φωτιά. Έχω βάλει τις τυρόπιτες να ψηθούν.

Αυτές είναι οι διαταγές που ο μάγειρας Ambrogione δίνει στους βοηθούς του και συγκεκριμένα στο μικρό Tony.

Ο μάγειρας Ambrogione κάνει τα πάντα για να είναι όλα έτοιμα. Όμως, ο μικρός Tony αποκοιμιέται πάνω στα σακιά με το αλεύρι. Είναι μόλις 12 ετών κι είναι πολύ κουρασμένος. Προσπαθεί να ξεκουραστεί κοντά στη φωτιά κι όταν ξυπνάει βλέπει ότι οι τυρόπιτες έχουν καεί. Παντού υπάρχει μυρωδιά καμένου. Τι κρίμα!

Εδώ είναι η συνταγή του Panettone

Ο Tony απελπίζεται. Προσπαθεί να διορθώσει το λάθος του. Θα τα καταφέρει; Ξεκινάει να φτιάξει μια νέα ζύμη, παίρνει αλεύρι, αυγά και βούτυρο, προσθέτει λίγο μέλι, ξηρούς καρπούς και μερικές σταφίδες. Ζυμώνει το κέικ με τα μικρά χεράκια του και τέλος, το βάζει στο φούρνο να ψηθεί.

Το μυστικό του Tony

Όμως, εκμυστηρεύεται το μυστικό του στο μάγειρα Ambrogione: «Είναι όλες οι τυρόπιτες καμένες, όμως έφτιαξα το κέικ. Έτσι, αποφασίζει να το σερβίρει στους προσκεκλημένους. Του δίνει το όνομα «Panettone». Κάπως έτσι «γεννήθηκε» το ιταλικό Panettone, δηλαδή το ψωμί του Tony.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.