Το καμάρι της Τοσκάνης

Η πόλη Lucca είναι «το καμάρι της Τοσκάνης» (il fiore all’ occhiello della Toscana). Αποκαλείται «το καμάρι της Τοσκάνης», γιατί το περιβάλλον της πόλης είναι μαγευτικό και επιβλητικό.

Εκεί βρίσκεται η Piazza Napoleone. Είναι η πιο μεγάλη πλατεία της πόλης, γι’ αυτό το λόγο και οι κάτοικοι την ονομάζουν «Piazza Grande» (Μεγάλη Πλατεία). Είναι ο τόπος συνάντησης των κατοίκων της (lucchesi). Σε αυτή την πλατεία βρίσκεται και το Palazzo Ducale, ονομαζόμενο «Palazzo Pubblico». Με λίγα λόγια, το κέντρο της πολιτικής εξουσίας της πόλης.

Οι εργασίες της πλατείας άρχισαν το 1806 υπό την εντολή της Elisa Bonaparte Baciocchi. Ήταν η αδελφή του Napoleone Bonaparte, εξ ου και η ονομασία «Piazza Napoleone».

Επίσης στην πόλη υπάρχουν πολλά μουσεία. Ένα από αυτά ήταν και το σπίτι του Giacomo Puccini.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βιοτικό επίπεδο της πόλης είναι πολύ ανεβασμένο. Υπάρχουν πολλές βίλες με καταπράσινους κήπους. Σημαντικό είναι το Palazzo Mausi, όπου φυλάσσονται έργα του Veronese και του Tintoretto, διάσημων Ιταλών ζωγράφων.

Λόγω του πλούτου της τέχνης, «το καμάρι της Τοσκάνης», φιλοξενεί κάθε χρόνο πολλούς τουρίστες. Πολλοί από αυτούς διάλεξαν να εγκατασταθούν και να κάνουν την πόλη Lucca τόπο δεύτερης κατοικίας τους.

Η πόλη χαρακτηρίζεται από τα τείχη της. Εκείνη την εποχή της Αναγέννησης 4 ήταν οι πόλεις που φημίζονταν για τα τείχη τους: η Ferrara, το Grossetto, το Bergamo και φυσικά η Lucca.

Η ζωή όμως έξω από τα τείχη της πόλης Lucca ήταν διαφορετική, γιατί εκεί είχε συσσωρευτεί όλος ο πλούτος. Δρούσαν οι έμποροι και οι τραπεζίτες, οι οποίοι διεκπεραίωναν και τις δουλειές τους.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες της πόλης, εκτός από τον πλούτο τους, διέδωσαν την ιστορία, την τέχνη και την κουλτούρα στον κόσμο, γιατί αισθάνονταν ότι ήταν οι πρεσβευτές της κουλτούρας της πόλης Lucca.

Επίσης, αναφέρουμε ότι η πόλη αυτή, φημίζεται και για την τοπική κουζίνα της.

Το περιοδικό Forbes παρουσιάζει την Lucca καθώς και το ελληνικό νησί Πάτμος, σαν τα πιο ειδυλλιακά μέρη του κόσμου.

Τελειώνοντας, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Lucca ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Μόνο όποιος την επισκέπτεται καταλαβαίνει το νόημα της έκφρασης «Το καμάρι της Τοσκάνης» (il fiore all’ occhiello della Toscana) που χαρακτηρίζει την πόλη Lucca.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών γίνονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.