Το καρναβάλι στην Πορτογαλία

Σχολές Καπάτου Το καρναβάλι στην Πορτογαλία

Το καρναβάλι στην Πορτογαλία έχει το δικό του μήνα.

Πράγματι, ο Φεβρουάριος, στην Πορτογαλία, είναι αφιερωμένος στο καρναβάλι. Αν κάποιος συμμετέχει στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα εορταστικό και χαρούμενο.

Το καρναβάλι στην Πορτογαλία χαρακτηρίζεται από μια πληθώρα εκθέσεων, διαφόρων εκδηλώσεων και κοντσέρτων, σε όλες τις πόλεις. Επίσης, οι μασκαράδες κυκλοφορούν σε κάθε γωνιά της χώρας.

Βέβαια, σημαντικές είναι οι επιρροές που έχουν οι Πορτογάλοι από τους Βραζιλιάνους. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι το καρναβάλι στην Πορτογαλία προηγείται του καρναβαλιού στη Βραζιλία. Πράγματι, οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που διέδωσαν το έθιμο στη Βραζιλία και όχι το αντίθετο. Αν και το βραζιλιάνικο καρναβάλι είναι το πιο ωραίο και το πιο διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Το καρναβάλι στην Πορτογαλία είναι ονομαστό στη Λισσαβόνα, στην πόλη Torre Vedras, στη Loulè της περιοχής Algarve, στη Madeira και στις νήσους Azzorre.

Συγκεκριμένα, στη Λισσαβόνα, ο εορτασμός του καρναβαλιού διαρκεί όλο το Φεβρουάριο, με μασκαράδες και άρματα που δίνουν χρώμα στην πόλη. Εξάλλου, στο Parco Nacoes της Λισσαβόνας, διεξάγονται πολλές εορταστικές εκδηλώσεις. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το Enterro de Carnaval (η κηδεία του καρνάβαλου), που γίνεται την Τετάρτη, μετά το τέλος της γιορτής.

Το καρναβάλι στην Πορτογαλία και η παράδοση.

Στην πόλη Torre Vedras, που απέχει περίπου μια ώρα από την πρωτεύουσα, διεξάγεται το πιο διάσημο αλλά και το πιο παραδοσιακό καρναβάλι της χώρας. Βασικά, έχει τις ρίζες του από το 1800 και φυσικά, εκείνη την εποχή, ήταν εντελώς διαφορετικό από ότι είναι σήμερα.

Συγκεκριμένα, η προετοιμασία του καρναβαλιού αρχίζει από τον Αύγουστο, με μια γενική πρόβα από άρματα και μασκαράδες. Οι πρωταγωνιστές του καρναβαλιού είναι οι cabecudos, οι ze pereiras καθώς επίσης και ο βασιλιάς του καρναβαλιού.

Οι cabecudos είναι μάσκες από στυπόχαρτο με μεγάλα κεφάλια. Συνήθως δε, απεικονίζουν διάφορες προσωπικότητες της επικαιρότητας. Μάλιστα, παρελαύνουν σε όλο την πόλη και συνοδεύονται από τις διάσημες matrafonas, τις μαζορέτες

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.