Το κινεζικό κρασί

Σχολές Καπάτου Το κινεζικό κρασί

Το κινεζικό κρασί κι η παραγωγή του

Το κινεζικό κρασί παράγεται σε πολλούς νομούς της Κίνας. Η Κίνα μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται γι’ αυτό. Συγκεκριμένα, η περιοχή Ningxia της Κίνας θεωρείται η καλύτερη στην παραγωγή του κρασιού, που ξεκίνησε από το 1980. Μάλιστα, φιλοξενεί 40.000 εκτάρια αμπελιών όπου και δραστηριοποιούνται 200 μικρές εταιρείες οινοποιίας, με μικρή παραγωγή, περίπου 10.000 μπουκάλια.

Το κινεζικό κρασί κι η ποιότητά του βελτιώνεται από τον συνδυασμό του ξηρού και ηλιόλουστου εδάφους, με το υψόμετρο και τα χαμηλά ποσοστά βροχόπτωσης στην περιοχή. Το 90% του κρασιού που παράγει η περιοχή είναι κόκκινο, κυρίως Cabernet Sauvignon. Υπάρχουν όμως κι άλλες ποικιλίες, όπως το Merlot, Marcelan, Malbec, Siraz, Pinot Noir. Επίσης παράγονται και λευκά κρασιά, όπως το Chardonnay.

Το κινεζικό κρασί κι η γεύση του

Το κινεζικό κρασί έχει μια ποιότητα που θεωρείται εκπληκτική, αν τη συγκρίνει κανείς με την μικρή εμπειρία που έχουν οι Κινέζοι οινοποιοί και με τα αμπέλια τους που φυτεύτηκαν  σχετικά πρόσφατα.

Αυτό όμως που λείπει από την εμπειρία, καλύπτεται κατά ένα μεγάλο μέρος, από την ιδιαίτερη φρουτώδη γεύση του κινεζικού κρασιού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα μέταλλα στο έδαφος της κάθε περιοχής, δίνουν διαφορετική γεύση στο κινεζικό κρασί.

Υπάρχουν οινοποιεία που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα παραγωγής. Όσον αφορά στην εμφιάλωση, τα βαρέλια και τους φελλούς, όλα τα υλικά εισάγονται από την Ευρώπη. Επίσης, στην Κίνα υπάρχουν περιοχές με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που δυσκολεύουν τη συντήρηση των αμπελιών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το κινεζικό κρασί είναι ακριβό. Επίσης, η προώθησή του στην αγορά είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Εξάλλου, οι νέοι που ασχολούνται με την οινοποιία θέλουν αρκετό χρόνο για να τελειοποιηθούν στο είδος.

Όμως, οι Κινέζοι ελπίζουν ότι θα αναδειχθούν στην παγκόσμια αγορά του κρασιού. Ένα μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι ότι ταξιδεύουν παντού στον κόσμο και αντλούν πληροφορίες σχετικά με την οινοποιία, για να καλυτερεύσουν την ποιότητα του κρασιού.

Προς το παρόν, η Κίνα είναι  5η στην κατανάλωση και  6η στην παραγωγή κρασιού.

Μετά από προσπάθειες του κράτους, τα κρασιά της πόλης Ningxia έχουν προωθηθεί με επιτυχία στη Shanghai και στο Guangzhou. Όμως, οι Κινέζοι δεν έχουν συνηθίσει τη γεύση του κρασιού και εξακολουθούν να προτιμούν το Baijiu (απόσταγμα ρυζιού ή σιτηρών) και τη μπίρα.

Το κινεζικό κρασί δεν συγκρίνεται με τα γαλλικά, ιταλικά ή αμερικανικά κρασιά. Αλλά, το θαύμα της πόλης Ningxia προαναγγέλλει ότι κάποτε η Κίνα θα έχει ίσως το προβάδισμα στην παραγωγή του κρασιού σε παγκόσμια κλίμακα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.