Το κινεζικό τσάι

Σχολές Καπάτου Το κινεζικό τσάι

Το κινεζικό τσάι και η παράδοση

Το κινεζικό τσάι είναι γνωστό σε παγκόσμια κλίμακα. Στο σημερινό μας άρθρο θα αναφερθούμε στα ήθη κι έθιμα της Κίνας. Στα μαθήματα κινεζικών ο καθηγητής αναφέρεται στο κινεζικό τσάι και συγκεκριμένα, σε αυτήν την κινεζική συνήθεια.

Η κουλτούρα του τσαγιού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κινεζικής παράδοσης. Επίσης, παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας. Εξάλλου, το τσάι, όχι μόνο ενσαρκώνει το πνεύμα του κινεζικού πολιτισμού, αλλά ενσωματώνει και μία ιδεολογία.

Πράγματι, η πρακτική της καλλιέργειας του τσαγιού οξύνει το πνεύμα και τη σοφία των ανθρώπων. Πολλές γενιές καλλιεργητών και παραγωγών τσαγιού επέτρεψαν την ανάπτυξή του σε ολόκληρη τη χώρα. Έτσι, το κινεζικό τσάι έχει πολλές και μοναδικές παραλλαγές.

Το κινέζικο τσάι και η ιστορία του

Tο κινεζικό τσάι, σύμφωνα με το μύθο, εμφανίστηκε κατά τη βασιλεία του αυτοκράτορα Shennong. Για λόγους υγιεινής, ο αυτοκράτορας είχε διατάξει να βράζεται όλο το πόσιμο νερό. Σε ένα μακρινό ταξίδι του αυτοκράτορα, αυτός και η αυλή του αποφάσισαν να σταματήσουν για να ξεκουραστούν. Οι αξιωματούχοι λοιπόν, άρχισαν να βράζουν νερό για να μπορούν να πιουν.

Όμως, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αυτής, τα ξερά φύλλα ενός κοντινού θάμνου έπεσαν μέσα στο νερό. Έτσι, το νερό πήρε ένα καφέ χρώμα. Ο αυτοκράτορας, που ήταν και επιστήμονας, δοκίμασε το νέο παρασκεύασμα και το βρήκε πολύ αναζωογονητικό. Έτσι, σύμφωνα με το μύθο, το κινεζικό τσάι γεννήθηκε το 2737 π.Χ.

Το κινεζικό τσάι και η φιλοσοφία του

Η αξία του τσαγιού στην Κίνα, κρίνεται από το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση του. Επίσης, από την ποιότητα του νερού, ακόμη κι από την τσαγιέρα στην οποία ετοιμάζεται. Όταν οι Κινέζοι πίνουν τσάι, δίνουν μεγάλη προσοχή στο περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, τη μουσική και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Η φιλοσοφία και η ηθική ανακατεύονται και συγχωνεύονται  με την ιεροτελεστία του τσαγιού. Δηλαδή, οι άνθρωποι ανυψώνουν το πνεύμα τους και απολαμβάνουν τη ζωή μέσα από τη δραστηριότητα της δοκιμής του τσαγιού. Έτσι, δημιουργείται μια ψυχική και πνευματική ευεξία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.