Το κράτος της Χιλής

Το κράτος της Χιλής

Χιλή η χώρα των μαγευτικών αντιθέσεων

Η Χιλή, Chile στη διάλεκτο των ιθαγενών Ινδιάνων Aymara σημαίνει «εκεί που τελειώνει η γη». Πήρε αυτή τη ονομασία  λόγω του ασυνήθιστου γεωγραφικού της σχήματος. Το κράτος της Χιλής βρίσκεται ανάμεσα στις Άνδεις και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Χιλή είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο που εκτείνεται από βορρά προς νότο σε μια στενή λωρίδα. Επίσης  λόγω του μεγάλου της γεωγραφικού πλάτους, υπάρχουν κλιματικές εναλλαγές. Συγκεκριμένα είναι ορεινή χώρα με πολλά ηφαίστεια, πολλές λίμνες, ορμητικά ποτάμια και θερμές πηγές.  Από άποψη ασφάλειας είναι ένα από πιο ειρηνικά κράτη της Νοτίου Αμερικής. Ακόμη το κράτος της Χιλής προσφέρει στον επισκέπτη την εμπειρία να βιώσει από κοντά πολλές παραδοσιακές γιορτές που πραγματοποιούνται σε πολλά σημεία της χώρας, όπως ο Τρύγος και το καρναβάλι που πραγματοποιείται στο βόρειο μέρος της Χιλής.

Οι πρώτοι οικισμοί 

Οι πρώτοι ανθρώπινοι οικισμοί στη Χιλή χρονολογούνται πάνω από 18.500 χρόνια. Οι αυτόχθονες εγκαταστάθηκαν στις εύφορες κοιλάδες καθώς  και τις παράκτιες περιοχές. Οι ονομαζόμενοι  Mapuche εγκαταστάθηκαν κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της Χιλής.  Στο πέρασμα των χρόνων  πολέμησαν με επιτυχία κατά της αυτοκρατορίας  των Ίνκας, η οποία έφτανε μέχρι τη βόρεια Χιλή. Ιστορικά αποδεδειγμένο είναι ότι οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι ήταν Βάσκοι από την Ισπανία, οι όποιοι ήρθαν σε επιμιξία με τους ιθαγενείς Αραουκανούς. Έπειτα κατέφθασαν στην χώρα μετανάστες  Άγγλοι, Σκωτσέζοι, Ιρλανδοί και  Γερμανοί.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικής γλώσσας, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook. Ελάτε στην παρέα μας. Σχολές  Καπάτου Ομήρου 13 στην Αθήνα, στην Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), στο Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), στο Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά, αγγλικά και σουηδικά.

Για περισσότερες  πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε  στο τηλέφωνο 210 38 03 355

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.