Το κτίριο Yusupov

Κτίριο Yusupov

Η ιστορία του κτιρίου Yusupov

Το κτίριο Yusupov (ή Дворец Юсуповых на Мойке όπως λέγεται στα ρώσικα) βρίσκεται στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας, στις όχθες του ποταμού Mojka, σε ένα παραμυθένιο μέρος.

Πρόκειται για έναν τόπο μυστηρίου γεμάτο αναμνήσεις του παρελθόντος.  Η ιστορία του  κτιρίου  είναι συνδεδεμένη με το όνομα Yusupov, μια από τις πιο πλούσιες οικογένειες ευγενών της Ρωσίας.  Αυτή η οικογένεια κυριαρχούσε δε, μέχρι και την επανάσταση του 1917.

Αρχικά το κτίριο Yusupov ήταν στην κατοχή της οικογένειας Shuvalov,  η οποία κατείχε υψηλά αξιώματα στη ρωσική  αυτοκρατορία. Κατόπιν το διεκδίκησε η Μεγάλη Αικατερίνη, η οποία με την σειρά της το δώρισε στην εγγονή του Grigoris Potemkin. Τον  18ο  αιώνα το οίκημα αγοράστηκε από τον τότε πρίγκηπα Boris Grigorevic Yusupov,  ο οποίος ήταν γενικός κυβερνήτης της Μόσχας (1738).  Ήταν η βασική του κατοικία στην Αγία Πετρούπολη, όπου τότε ήταν και η πρωτεύουσα της ρωσικής αυτοκρατορίας.

Βασικά το ανακαίνισε και παραμένει έτσι μέχρι και στις μέρες μας.  Αξίζει να αναφέρουμε  ότι είναι ένα πολυτελέστατο κτίριο ιδιοκτησίας πλούσιας οικογένειας και είναι ένα σημαντικό και χαρακτηριστικό παράδειγμα του ρωσικού κλασικισμού. Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου ήταν συλλέκτες έργων τέχνης.  Τα συλλεκτικά  τους έργα τους ήταν χαρακτηριστικά και  γνωστά, ακόμα και εκτός Ρωσίας.

Ο πλούτος  του κτιρίου Yusupov

Μετά τη ρωσική επανάσταση, το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής μεταφέρθηκε στο μουσείο Ermitage της Αγίας Πετρούπολης.  Ο τουρίστας που επισκέπτεται αυτό το κτίριο μπορεί να θαυμάσει τον πλούτο και την πολυτέλεια που διέπει τον χώρο. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε  στα διάφορα δωμάτια υποδοχής, τα μεγαλοπρεπή κηροπήγια που διακοσμούν τους χώρους, τον φωτισμό που αναδεικνύει την μεγαλοπρέπεια του οικήματος, καθώς και το αριστοκρατικό θέατρο.

Η ιστορία του κτιρίου Yusupov έχει συνδεθεί με τη δολοφονία του μεγάλου διαμεσολαβητή του τσάρου Grigori Rasputin, η  οποία διαπράχθηκε σε ένα από αυτά τα δωμάτια από τον Felix Yusupov μαζί με τους συνεργάτες του.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Στα μαθήματα ρωσικών κατά την διάρκεια της διδασκαλίας πολλές φορές γίνονται αναφορές στις συνήθειες καθώς και στα ενδιαφέροντα των Ρώσων. Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας , είναι ομαδικά, ή ιδιαίτερα, δια ζώσης ή online , ενηλίκων και παιδικά. Διδάσκονται από αρχάριο  επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο Г2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Ρωσικών προετοιμασίας για τις πιστοποιήσεις της ρωσικής γλώσσας, δηλαδή  TORFL (ТРКИ) στα επίπεδα A1, A2, B1, B2, Г1, Г2.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.