Το λιμάνι του Τσεσμέ

Σχολές Καπάτου Το λιμάνι του Τσεσμέ

Το λιμάνι του Τσεσμέ και το Λαύριο

Το λιμάνι του Τσεσμέ πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα συνδεθεί με αυτό του Λαυρίου. Στις αρχές Ιουνίου 2019, δόθηκε η πληροφορία στον Τύπο ότι θα ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Λαυρίου με το Τσεσμέ της Τουρκίας, κοντά στην Σμύρνη. Το δρομολόγιο θα εκτελείται καθημερινά και θα διαρκεί 7 ώρες περίπου.

Τόσο το λιμάνι του Λαυρίου όσο και το λιμάνι του Τσεσμέ είναι υποκατάστατα λιμάνια της Αθήνας και της Σμύρνης, αντίστοιχα. Η διάνοιξη αυτής της γραμμής έρχεται λοιπόν για να καλύψει τις ανάγκες για στενότερους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ Αθήνας και Σμύρνης.

Από το λιμάνι του Τσεσμέ στο Λαύριο, από τη Σμύρνη στην Αθήνα

Ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο με εμπορεύματα από την Αθήνα, ή ευρύτερα από τη νότια Ελλάδα, για να φτάσει στη Σμύρνη, έπρεπε να διανύσει ένα περιμετρικό δρομολόγιο. Ένα δρομολόγιο αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων μέσω Θεσσαλονίκης και Δαρδανελίων (Çanakkale).

Εναλλακτικά, υπήρχε η δυνατότητα μετάβασης μέσω Χίου, Σάμου ή Μυτιλήνης. Πλην όμως, τα σκάφη που εκτελούν δρομολόγια από τα ελληνικά νησιά προς τις απέναντι πόλεις της Τουρκίας είναι συνήθως μικρά. Μεταφέρουν μόνο επιβάτες και, σπανιότερα, και μικρά οχήματα.

Το δρομολόγιο Λαύριο – Τσεσμές έρχεται να προστεθεί στην εδώ χρόνια πετυχημένη απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Σμύρνη. Εάν, δε, κυλήσουν όλα ομαλά, αναμένεται να λειτουργήσει ως πρότυπο για την αναμενόμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση και της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=Gtp_VcBu0bY

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.