Το μεγαλύτερο ιταλικό νησί η Σικελία

Σχολές Καπάτου Το μεγαλύτερο ιταλικό νησί η Σικελία

Το μεγαλύτερο ιταλικό νησί η Σικελία, είναι το πιο σημαντικό νησί της Μεσογείου. Αναφέρεται ως ο μεγαλύτερος σε έκταση και ο πιο πυκνοκατοικημένος νομός της Ιταλίας.

Στη Σικελία συμπεριλαμβάνονται και τα νησάκια (gli arcipelaghi),  Lipari ή Eolie, le Egadi le Pelagie, le isole dello Stagnone, le isole Ciclopi. Το νησί Pantelleria είναι το μεγαλύτερο.

Για τους λάτρεις της ιστορίας, αναφέρουμε ότι το ιταλικό νησί έχει το μεγαλύτερο πολιτιστικό πλούτο, ισοδύναμο με όλο τον αρχαιολογικό πλούτο της Αιγύπτου.

Οι Ιταλοί της Σικελίας αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό και τρέφουν σεβασμό και εκτίμηση στους Έλληνες.

Έτσι λοιπόν, γυρίζοντας τις σελίδες της ιστορίας, σταματάμε στα πρώτα ίχνη των Ελλήνων αποίκων οι οποίοι άραξαν στο νησί περίπου τον 7ο-8ο αιώνα Π.Χ.

Βασικά, προέρχονταν από την Εύβοια και συγκεκριμένα από τη Χαλκίδα. Εγκαταστάθηκαν στους πρόποδες της Αίτνας, στα περίχωρα της σημερινής Taormina. Ίδρυσαν έτσι, την Naxos, την πρώτη από τις ελληνικές πόλεις που δημιουργήθηκαν στη Σικελία.

Στη συνέχεια, εξαπλώθηκαν στο νησί και ίδρυσαν άλλες πόλεις όπως Catania, Leontinoi, Zanche (η σημερινή Messina), Imera.

Άλλη φυλή Ελλήνων αποίκων ξεκίνησε από την Κόρινθο και ίδρυσε την αποικία Siracusa.

Αρχίζει λοιπόν η πιο σημαντική περίοδος του πολιτισμού με τη δημιουργία πολλών ελληνικών αποικιών.

Οι Έλληνες, φεύγοντας από την πατρίδα τους προς αναζήτηση καλύτερων οικονομικών πόρων, κατευθύνθηκαν προς το μεγάλο αυτό ιταλικό νησί και ίδρυσαν τις ονομαζόμενες città-stato (πόλεις-κράτη).

Δεν ήρθαν ως κατακτητές με εχθρικές τάσεις, αλλά διείσδυσαν ειρηνικά και διέδωσαν τον ελληνικό πολιτισμό, την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία και φυσικά την ελληνική γλώσσα.

Οι Έλληνες βρήκαν στο ιταλικό έδαφος εύφορο τόπο. Έτσι διέδωσαν όλες τις μεθόδους που γνώριζαν για την καλύτερη εκμετάλλευση της γης.

Χωρίς, λοιπόν, να δημιουργήσουν προβλήματα, οι Έλληνες έδωσαν το έναυσμα για την ίδρυση και την εξέλιξη ενός νέου κόσμου. Αυτός καθορίστηκε με την ονομασία Magna Grecia (Μεγάλη Ελλάδα).

Ίσως μια Ελλάδα πιο μεγάλη και πιο ανθηρή από τη Madre Patria (Μητέρα Πατρίδα).

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα με σεβασμό στην ιστορία και την κουλτούρα του ιταλικού λαού. Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα ιταλικών καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.