Το μονοπάτι των 7 κοιλάδων

Σχολές Καπάτου Το μονοπάτι των 7 κοιλάδων

Το μονοπάτι των 7 κοιλάδων βρίσκεται στην Πορτογαλία και εκτείνεται σε μήκος 11 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα, ξεκινά από την Praia da Marinha και καταλήγει στην Praia de Vale Centianes, στην επαρχία Lagos (στα πορτογαλικά “Lagu”).

Το μονοπάτι των 7 κοιλάδων είναι αρκετά βατό και προσιτό στον επισκέπτη. Όμως, δεν υπάρχουν σκιερά μέρη στο μήκος της διαδρομής. Έτσι, η πορεία συνιστάται μόνο σε ώρες που οι ακτίνες του ήλιου δεν είναι πολύ δυνατές. Βασικά, η διαδρομή διαρκεί περίπου 4 με 6 ώρες, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και το ρυθμό του καθενός. Επίσης, καλό θα ήταν να την αποφεύγουν άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το ύψος. Όμως, εναλλακτικά, διοργανώνονται πολλές εκδρομές με βάρκα, καθώς και πικ νικ στη μέση της διαδρομής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μονοπάτι των 7 κοιλάδων διασχίζει τα βουνά που ξεπροβάλλουν μέσα στη θάλασσα, καθώς και διάφορες σπηλιές. Αυτό όμως που το κάνει μοναδικό είναι ότι, προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να θαυμάσει την απεραντοσύνη του Ατλαντικού Ωκεανού κατά τον περίπατό του.

Το μονοπάτι των 7 κοιλάδων περνά από διάφορες όμορφες παραλίες της Πορτογαλίας. Αναφέρουμε κυρίως την παραμυθένια παραλία Benagil, η οποία φημίζεται για τη χρυσαφένια αμμουδιά της. Επίσης, οι επιβλητικοί βράχοι που υψώνονται δίπλα στα σμαραγδένια νερά της είναι πραγματικά εντυπωσιακοί. Μάλιστα, εδώ βρίσκεται μια ιδιαίτερη σπηλιά. Πράγματι, στο εσωτερικό της κρύβει μια μικρή παραλία, που φωτίζεται από μια τρύπα που έχει δημιουργηθεί στο θόλο της σπηλιάς. Η σπηλιά Benagil απέχει περίπου 150 μέτρα από την παραλία. Μπορεί κάποιος να φτάσει εκεί είτε κολυμπώντας, είτε με κανό.

Εξάλλου, η Praia do Vale Covo είναι μια στενή παραλία ανάμεσα στους βράχους, που δημιουργούν ακόμη μια σπηλιά. Τέλος, η Praia de Vale Espinhaço φιλοξενεί το δικό της φάρο (Faro de Alfanzina) που δεσπόζει στον απέραντο ωκεανό.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebookκι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=81QFnmf2XBQ

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.