Το μουσείο Junibacken

Σχολές Καπάτου Το μουσείο Junibacken

Το μουσείο Janibacken, ένας μικρός παράδεισος για τα παιδιά

Το μουσείο Junibacken είναι παιδικό μουσείο που βρίσκεται στο νησί Djurgården στο κέντρο της Στοκχόλμης της Σουηδίας.

Το μουσείο είναι αφιερωμένο στη σουηδική παιδική λογοτεχνία, αλλά κυρίως στην Astrid Lindgren. Έξω από το κτήριο υπάρχει και ένα χάλκινο άγαλμα της.

Στόχος είναι να δέχεται κάθε μέρα εκατοντάδες παιδιά αλλά να εντυπωσιάζει και τους ενήλικες σε ότι αναφορά την οργάνωσή του.

Η είσοδος στο μουσείο Janibacken για παιδιά έως την ηλικία των 2 χρονών είναι δωρεάν. Για παιδιά στην ηλικία μεταξύ 2 και 15 χρονών το κόστος εισόδου είναι 155 SEK ενώ για τους ενήλικες 185 SEK.

Το μουσείο Janibacken, είναι ένα χώρος παραμυθιού.Τα ντουλάπια στην είσοδο είναι ασυνήθιστα, καθώς το καθένα έχει τη μορφή ενός γιγαντιαίου βιβλίου-σπονδυλικής στήλης.

Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι η πλατεία Storybook, μια ψεύτικη δημόσια πλατεία όπου κάθε σπίτι είναι αφιερωμένο σε έναν ξεχωριστό Σουηδό συγγραφέα παιδιών.

Η πλατεία τελειώνει σε έναν ψεύτικο σιδηροδρομικό σταθμό του Vimmerby. Ο σταθμός παρουσιάζει επίσης πλαισιωμένα αντίγραφα των αναμνηστικών της Lindgren.

Το μουσείο Junibacken προσφέρει μία παραμυθένια εκδρομή

Από το σταθμό οι επισκέπτες ακολουθούν μια θεαματική εκδρομή μέσα από τον κόσμο των βιβλίων της Astrid Lindgren, με ένα “σκηνικό” για κάθε ένα από τα γνωστά της έργα.

Η διαδρομή τελειώνει στη πλευρά της Villa Villekulla στο σπίτι του πιο γνωστού χαρακτήρα του Lindgren, της Pippi Longstocking.

Ακόμη στη πλατεία των παραμυθιών τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να ετοιμάσουν φαγητό στη κουζίνα της μούμιας Mumin.

Επίσης το μουσείο περιλαμβάνει θέατρο, εστιατόριο και έναν προσωρινό εκθεσιακό χώρο. Ο προσωρινός εκθεσιακός χώρος είναι συνήθως αφιερωμένος σε έναν μόνο συγγραφέα ή χαρακτήρα και παραμένει εκεί για 11 μήνες. Μεταξύ των πιο δημοφιλών από τις προσωρινές εκθέσεις είναι οι Pettson και Findus, και Trazan och Banarne.

Το μουσείο Junibacken εγκαινιάσθηκε στις 8 Ιουλίου 1996. Ήταν μία ιδέα του Staffan Götestam ο οποίος όταν ήταν μικρός πίστευε ότι τα μουσεία είναι ανιαρά. Όταν όμως ενηλικιώθηκε αποφάσισε να δημιουργήσει ένα διαφορετικό μουσείο. Ένα μουσείο που τα παιδιά μπορούν να παίζουν, να μαθαίνουν και να ονειρεύονται. Την απόφασή του αυτή παρουσίασε στην Astrid Lindgren.

Ήθελε να δημιουργήσει ένα μουσείο βασισμένο σε παραμύθια. Εκείνη δέχθηκε κι έτσι συνεργάστηκαν για να δημιουρήσουν την πόλη των παραμυθιών.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=J_eRnNJNFMg

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.