Το μουσείο Prado φιλοξενεί τη Gioconda

Σχολές Καπάτου Το μουσείο Prado φιλοξενεί τη Gioconda

Το μουσείο Prado φιλοξενεί τη Gioconda. Μεταξύ άλλων, ένα παλιό αντίγραφο του πίνακα του Leonardo Da Vinci. Ένα αντίγραφο που χρονολογείται μεταξύ 1503 και 1506. Ο αυθεντικός πίνακας θεωρείται ένα από τα διασημότερα έργα τέχνης του κόσμου.

Το αντίγραφο του πίνακα, είναι ζωγραφισμένο την ίδια εποχή με τον αυθεντικό, ο οποίος βρίσκεται στο μουσείο Louvre, στο Παρίσι.

Φημολογείται ότι δημιουργός του πίνακα αυτού είναι ένας από τους αγαπημένους μαθητές του Leonardo Da Vinci. Ο ονομαζόμενος Andrea Salai ή Francesco Melzi. Η δημιουργία του αντιγράφου έγινε στο ατελιέ του καλλιτέχνη – επιστήμονα της Αναγέννησης Leonardo, στη Φλωρεντία. Παράλληλα, ο Leonardo da Vinci ζωγράφιζε τον αυθεντικό πίνακα της Gioconda.

Οι διαστάσεις των δυο έργων είναι σχεδόν όμοιες. Όσον αφορά στο αντίγραφο που βρίσκεται στο μουσείο Prado, η καθαρότητα του έργου βοηθά στο να αναφέρουμε τα κοινά σημεία του με τον αυθεντικό πίνακα. Συγκεκριμένα, ο χρόνος και ο τόπος δημιουργίας των δυο έργων συμπίπτουν. Η ομοιότητα στα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι αναμφισβήτητη. Τέλος, έχουν το ίδιο φόντο, ένα τοπίο με καταπράσινους λόφους και τον ποταμό Arno να διασχίζει τη Φλωρεντία.

Το αντίγραφο διατηρείται σε πιο καλή κατάσταση από το αυθεντικό έργο που βρίσκεται στο Παρίσι. Γεγονός που επιτρέπει στους ειδικούς που ασχολούνται με τη συντήρηση του έργου να μελετήσουν καλύτερα τον πίνακα.

Το αντίγραφο της Gioconda ενσωματώθηκε στην ισπανική βασιλική συλλογή το 1666. Μετέπειτα, το μουσείο Prado φιλοξενεί τη Gioconda, το οποίο βρίσκεται στην ισπανική πρωτεύουσα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών και ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών και ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών και ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=RKQSK1HG3lg

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.