Το Μόναχο της τεχνολογίας

Σχολές Καπάτου Το Μόναχο της τεχνολογίας

 

 

Το Μόναχο της τεχνολογίας φημίζεται για το Γερμανικό Μουσείο. Το Γερμανικό Μουσείο (Deutsches Museum) είναι κτισμένο στη νησίδα που σχηματίζει ο ποταμός Ίζαρ (Isar) . Καλεί τους λάτρεις της τεχνολογίας να το επισκεφθούν κατά την περιήγησή τους.

Το Μόναχο της τεχνολογίας, στις πτέρυγές του στεγάζει την εξέλιξη της τεχνολογίας των τελευταίων διακοσίων ετών. Στα εκθέματά του υπάρχουν προσομοιώσεις μεταλλωρυχείων, αεροπλάνων, τραμ ή ακόμα και ολόκληρων συρμών του μετρό. Το μυστικό όμως είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του μουσείου είναι κτισμένο υπογείως.

 

Το μουσείο, ανανεώνεται συνεχώς. Έτσι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η θεματική κατηγορία για τα άλματα που σημειώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στον τομέα της επικοινωνίας, της πληροφορικής και της μικροηλεκτρονικής. Και για τους λάτρεις του διαβάσματος και της έρευνας, υπάρχει,

σε ξεχωριστή πτέρυγα, μια πλούσια βιβλιοθήκη με έμφαση στις φυσικές επιστήμες και την εξέλιξη της τεχνολογίας από τη λίθινη εποχή ως σήμερα.

 

Αξίζει να αναφερθούμε ότι το Μόναχο της τεχνολογίας φημίζεται επίσης για το μουσείο της BMW (BMW Museum). Αυτό το μουσείο είναι ιδιωτικό. Ειναί κτισμένο δίπλα ακριβώς από το εργοστάσιο της γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων. Ιδρύθηκε, το 1973. Ο εκθεσιακός χώρος τοτε κατασκευάστηκε με βάση τις αντιλήψεις περί διαστημοπλοίων της εποχής εκείνης. Ένα άλλο, πιο σύγχρονο κτήριο, που φέρει τον τίτλο «Ο κόσμος της BMW» (BMW Welt),

κτίστηκε ακριβώς απέναντι, εμπνεόμενο από τις αντιλήψεις περί διαστημοπλοίων, στις αρχές του 21ου αιώνα.

 

Σήμερα, ολόκληρο το συγκρότημα έχει χαρακτήρα τεχνολογικού πάρκου. Εκτίθενται όλα τα μοντέλα της εταιρείας των τελευταίων εκατό ετών . Ετσι οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της αυτοκινητικής τεχνολογίας. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινήτου από τη στιγμή παραλαβής του ακατέργαστου μετάλλου μέχρι την παράδοσή του στον οδηγό. Δεν λείπουν ακόμα και τα φουτουριστικά μοντέλα που ίσως εμφανιστούν στους δρόμους σε κάποιες δεκαετίες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.

Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=UYcn96nTZhk

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.