Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου

Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου

Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου, η κατασκευή και το κόστος του

Αν πόλεις με μέτρια κίνηση διαθέτουν παραπάνω από ένα αεροδρόμια, μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς ότι στην πόλη με τους περισσότερους κατοίκους στον κόσμο, στο Πεκίνο, ήταν επιτακτική η ανάγκη κατασκευής ενός δεύτερου μεγάλου αεροδρομίου. Αυτή την ανάγκη θα εξυπηρετήσει το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου, το Beijing Daxing International Airport.

Η κατασκευή του, σε σχέδια της Βρετανο-Ιρακινής παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονος Ζαχά Χαντίντ, ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Επισημαίνουμε ότι, η λειτουργία του θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου 2019. Τα επίσημα εγκαίνιά του θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου, 70ή επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Το κόστος του έργου ανήλθε στα 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρόλα αυτά, αναμένεται ότι, μαζί με το άλλο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, το 2025 θα εξυπηρετήσουν 170 εκατομμύρια επιβάτες.

Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου, ο σχεδιασμός και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του

Η έκτασή του, η οποία είναι 700.000 τετραγωνικά μέτρα, ισούται με 98 γήπεδα ποδοσφαίρου. Έχει σχήμα φουτουριστικού αστερία. Με τον τρόπο αυτό, μειώνονται αισθητά οι αποστάσεις που χρειάζεται να διατρέξουν με τα πόδια οι επιβάτες, από τα σημεία ελέγχου έως τις πύλες επιβίβασης. Το επίπεδο εισόδου του αεροδρομίου θα «λούζεται» στο φυσικό φως, χάρη στα 80.000 παράθυρα της οροφής του. Διαθέτει επτά επίπεδα, δύο από τα οποία είναι υπόγεια και φιλοξενούν έναν μεγάλο σταθμό που θα συνδέει με το μετρό, τα τρένα του προαστιακού και τα τρένα υψηλής ταχύτητας. Στο τέλος καθενός από τα «πόδια» του αστερία υπάρχουν επίσης πέντε μεγάλοι κήποι, ο σχεδιασμός των οποίων βασίστηκε στις κινεζικές παραδόσεις.

Πέρα από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του, θα προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης «αυτόνομη και χωρίς χαρτιά», όπως σχολίασαν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου. Αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο.  Σύστημα ραδιοσυχνοτήτων για τις αποσκευές ώστε ο επιβάτης να μπορεί να τις παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή από το κινητό του. Σημεία αυτόματου chek-in. Εφαρμογές ρομποτικής. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις τεχνολογικές καινοτομίες του Beijing Daxing.

Η μεγάλη αρχιτέκτονας, η οποία δεν πρόλαβε να δει το έργο της να ολοκληρώνεται, καθώς απεβίωσε το 2016. Προέβλεψε όμως, ώστε οι επιβάτες να έχουν πρόσβαση στο τελευταίο επίπεδο του κτηρίου. Από εκεί, να μπορούν να θαυμάζουν ολόκληρη την κατασκευή.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=-aWJ5p3X-Yo

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.