Το νησί του Πόρτο Σάντο

Το νησί του Πόρτο Σάντο

Το νησί του Πόρτο Σάντο, Πορτογαλία

Το νησί του Πόρτο Σάντο (στα πορτογαλικά Porto Santo) είναι νησί της Πορτογαλίας. Βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού της Μαδέρας στο βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Διοικητικά ανήκει στη Μαδέρα. Η κύρια αστική περιοχή είναι η πόλη του Πόρτο Σάντο, επίσης γνωστή ως Vila Baleira. Το μήκος του νησιού είναι μόλις 9 χιλιόμετρα περίπου! Αν και τόσο μικρό, το νησί του Πόρτο Σάντο έχει τα δικά του σχολεία και το δικό του κέντρο υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, έχει δική του αστυνομία, γυμναστήριο, εκκλησίες, πλατείες, συνεδριακό κέντρο, μουσείο, εμπορικά κέντρα, μπαρ, ξενοδοχεία και εστιατόρια! Η κύρια βιομηχανία στο νησί του Πόρτο Σάντο είναι ο τουρισμός, ο οποίος έχει αναδυθεί μέσω της κατασκευής ξενοδοχείων. Ακόμη, βασίζεται στα αξιοθέατα των παραλιών και το εύκρατο κλίμα που επικρατεί στην περιοχή.

Μετάβαση στο νησί με αεροπλάνο

Είναι εντυπωσιακό ότι το νησάκι διαθέτει ακόμη και διεθνές αεροδρόμιο, με καθημερινές πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Μαδέρας. Το αεροδρόμιο του Πόρτο Σάντο έχει πτήσεις τόσο εσωτερικές (Λισαβόνα, Πόρτο) όσο και διεθνείς (προς Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Σκανδιναβία, Βέλγιο, Γαλλία και Ισπανία). Χρησιμεύει τακτικά ως αεροδρόμιο έκτακτης προσγείωσης σε περίπτωση που επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες. Έτσι, τα αεροσκάφη αντί να προσγειώνονται στη Μαδέρα, προσγειώνονται στο Πόρτο Σάντο.

 

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.