Το νησί του Burano

Σχολές Καπάτου Το νησί του Burano

Το νησί του Burano είναι ένα από τα νησιά της Βενετίας και απέχει 11 χιλιόμετρα από την πόλη. Θα λέγαμε ότι το νησί του Burano έχει τη δική του ιστορία.

Οι κάτοικοι της περιοχής Altino βρήκαν καταφύγιο στα διάφορα νησιά της λιμνοθάλασσας της Βενετίας (la laguna Veneziana). Ουσιαστικά ήθελαν να διαφύγουν από τις επιδρομές των βαρβάρων.

Έτσι, έδωσαν τα ονόματα των 6 πυλών του Altino στις 6 πύλες (porte) της πόλης : Murano, Mazzorbo, Burano, Torcello, Ammiana και Costanziaco.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα σπίτια ήταν φτιαγμένα από καλάμια που έπλεκαν μεταξύ τους και κάλυπταν με λάσπη (palafitte). Ελαφριές κατασκευές με ένα μόνο χώρο, γιατί το έδαφος ήταν πολύ μαλακό.

Η ονομασία «Burano» προέρχεται από την πύλη «Porta Boreana», επειδή βρίσκεται βορειοανατολικά προς την κατεύθυνση που φυσάει ο άνεμος Bora*.

Το νησί του Burano είχε πληθυσμό 8.000. Οι κάτοικοι εκεί ζούσαν κυρίως από το ψάρεμα και τη γεωργία. Πράγματι, η έλλειψη πλούτου οδήγησε τους κατοίκους να βρουν διεξόδους για μια καλύτερη επιβίωση. Αυτή τη λύση έδωσαν οι γυναίκες του νησιού, οι ονομαζόμενες «merlettaie», με την ικανότητά τους να φτιάχνουν διάφορα χειροποίητα κεντήματα με τη βελόνα (il merletto buranello).

Η κατοικημένη περιοχή του Burano χωρίζεται σε 5 συνοικίες οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους: San Martino Destro, San Martino Sinistro, San Mauro, Giucecca και Terranova. Ανάμεσά τους ρέουν τα κανάλια Rio Porticello, Rio Zuecca και Rio Terranova.

Ο μεγαλύτερος οικονομικός πυρήνας του νησιού είναι ο τουρισμός της Βενετίας, μιας που οι τουρίστες επισκέπτονται διαρκώς το νησί. Επίσης, η κατασκευή της βενετσιάνικης μάσκας και η επεξεργασία του γυαλιού. Συγκεκριμένη και διάσημη τεχνική που εμφανίστηκε αρχικά στο νησί Murano και εξαπλώθηκε στη συνέχεια και στα υπόλοιπα νησιά της λιμνοθάλασσας της Βενετίας.

Επίσης, το νησί είναι γνωστό για την παραδοσιακή κουζίνα του. Ονομαστό πιάτο είναι το «risotto di gò» (πιλάφι του gò). «Ghiozzo», είναι ένα ψάρι που ψαρεύεται στη λιμνοθάλασσα και αυτό έδωσε το όνομα στο συγκεκριμένο πιάτο. Όσον αφορά τα γλυκά, ονομαστά είναι τα Bussolà, Esse.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

*Bora : ο γνωστός άνεμος της Ιταλικής πόλης Trieste

https://www.youtube.com/watch?v=5dF3wPoGwh0

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.