Το πάρκο Kungstädgården

Σχολές Καπάτου Το πάρκο Kungstädgården

Το πάρκο Kungstädgården * της σουηδικής πρωτεύουσας είναι ο βασιλικός κήπος.

Επίσης, Kungstädgården ονομάζεται και ο σταθμός του μετρό που βρίσκεται στο κέντρο της μεγαλούπολης.

Παλαιότερα, το πάρκο Kungstädgården ήταν γεμάτο με ποικιλία φυτών, ένας μεγάλος βοτανικός κήπος. Συγκεκριμένα, οι καρποί αυτών των φυτών προορίζονταν για το βασιλικό τραπέζι. Ήταν ένα πάρκο σχεδιασμένο σε στυλ μπαρόκ και περικλείονταν από τείχη.

Στις μέρες μας το πάρκο Kungstädgården είναι ανοιχτό στο κοινό και οι Σουηδοί το επισκέπτονται πολύ συχνά. Βρίσκεται μέσα στο χώρο του βασιλικού παλατιού. Βασικά, είναι διάσημο για τη διπλή σειρά κερασιών που οριοθετούν το πάρκο στο βόρειο τμήμα του.

Πράγματι, την άνοιξη, όταν ανθίζουν οι κερασιές, το πάρκο Kungstädgården φαντάζει σα μια μικρή Ιαπωνία με τα ανθισμένα ροζ λουλούδια. Ένα σημάδι για τους Σουηδούς ότι έφτασε η άνοιξη και όλοι περιμένουν να χαρούν τον ήλιο.

Το εσωτερικό του πάρκου στολίζουν πολλά υπαίθρια καφέ που το μετατρέπουν σε δημοφιλές σημείο συνάντησης καθώς και περιπάτου για τους κατοίκους της Στοκχόλμης.

Το πάρκο Kungstädgården φιλοξενεί πολλές υπαίθριες συναυλίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης, τον Ιούλιο, στο χώρο του πάρκου, διεξάγεται το φεστιβάλ του δρόμου της Στοκχόλμης, με πολλούς ακροβάτες, διάφορους καλλιτέχνες και ταχυδακτυλουργούς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι τέχνης καθώς και πολλά εστιατόρια με παραδοσιακή σουηδική κουζίνα.

Στο πάρκο υπάρχουν πολλά δέντρα, μια λίμνη, η πλατεία Καρόλου XII, η πλατεία Καρόλου XIII, το σιντριβάνι Molin και το σιντριβάνι Wolodarski.

Το χειμώνα στον κήπο, υπάρχει μια πίστα για πατινάζ στον πάγο.

Τα Χριστούγεννα, το πάρκο Kungstädgården φιλοξενεί το χριστουγεννιάτικο bazaar.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

*Kungs σημαίνει, βασιλικός, του βασιλιά. / Träds-gården σημαίνει, κήπος των δέντρων.

https://www.youtube.com/watch?v=qhrqs8gN3G8

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.