Το πέταγμα του αγγέλου της Βενετίας

Σχολές Καπάτου Το πέταγμα του αγγέλου της Βενετίας

Το πέταγμα του αγγέλου της Βενετίας είναι μια μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αυτές τις μέρες του καρναβαλιού έλαβε χώρα η διαδεδομένη γιορτή “το πέταγμα του αγγέλου” (il volo dell’ angelo). Αυτή η γιορτή διεξάγεται στην ιταλική πλατεία του Αγίου Μάρκου της Βενετίας “Piazza San Marco”.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2018 η Βενετία φίλησε τον άγγελο της .

Η Ιταλίδα Elisa Costantini 19 χρονών από το Burano της Βενετίας (Burano λέγεται η περιοχή των τεσσάρων μικρών νησιών της Βενετίας) .

Είχε αποκτήσει το δικαίωμα να είναι η πρωταγωνίστρια της βενετσιάνικης παράδοσης (il volo dell’ angelo), αφού κατάφερε να νικήσει τον διαγωνισμό των “12 Marie”.

Είναι φοιτήτρια στη σχολή “Economia e Turismo” του Πανεπιστημίου της Βενετίας Ca’ Foscari και είναι πολύ καλή κωπηλάτισσα.

Πέταξε από το καμπαναριό (il campanile) της πλατείας San Marco. Έβλεπε από πάνω, πλήθος λαού να την κοιτά, να την θαυμάζει και να την προσμένει για να δώσει μήνυμα ελπίδας και ειρήνης.

Αντηχούσε η μουσική Ave Maria di Schubert με την φωνή του Ιταλού Luciano Pavarotti  και της Dolores o Riordan.

Στο τέλος του πετάγματός της την υποδέχθηκε ο Δόγης (Doge) και οι 12 Μαρίες του καρναβαλιού.

Η πανέμορφη αρχοντική φορεσιά της ήταν του στυλίστα  Stefano Nicolao .

Συμβόλιζε τον άγγελο του καθαρτηρίου (purgatorio). Τον άγγελο της ελπίδας με χρώματα κόκκινο και μπλε.

Και στην συνέντευξή της αναφέρει ότι ήταν αδύνατο να περιγράψει κανείς το τι αισθάνεται όταν κατεβαίνει από ένα μεγάλο υψόμετρο. Μια μοναδική εμπειρία.

Αυτή η συγκεκριμένη ιταλική γιορτή έχει τις ρίζες σε ένα γεγονός που ανάγεται στα μισά του 1500.

Σε μια από τις  τόσες εκδηλώσεις εκείνης της εποχής, ένας  Τούρκος ακροβάτης κατάφερε να φθάσει στο καμπαναριό του San Marco. Περπατούσε σε ένα σχοινί τεντωμένο, ενώ από κάτω οι Ιταλοί παραληρούσαν.

Όταν κατέβηκε χαιρέτησε τον Doge της Βενετίας. Από τότε καθιερώθηκε αυτός ο εορτασμός που κάθε χρόνο προσελκύει πολύ κόσμο.

Το πέταγμα του αγγέλου της Βενετίας είναι μια γιορτή στην οποία αξίζει να παρευρεθεί κανείς.

Ελάτε στις Σχολές Καπάτου, ώστε να σας μάθουμε την ιταλική γλώσσα.

Γνωρίστε την ιταλική κουλτούρα ξεκινώντας μαθήματα στις σχολές μας άμεσα.

Ενημερωθείτε στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.