Το παγωτό στη Ρωσία

Σχολές Καπάτου Το παγωτό στη Ρωσία

Tο παγωτό στη Ρωσία (мороженое)

Το παγωτό στη Ρωσία, μέσα στο πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε, όπως θα δούμε και θα αναλύσουμε στο σημερινό μας άρθρο. Η διάδοση του παγωτού αυξήθηκε στη Ρωσία τη δεκαετία του ’30. Μάλιστα, το 1941, το σοβιετικό κράτος επέβαλλε τα δικά του standards (gosudarstvenny) σε ό,τι είχε σχέση με την ποιότητα του παγωτού. Έτσι, όλοι οι ρώσοι, έτρωγαν το ίδιο παγωτό, με την ίδια γεύση και τις ίδιες μάρκες.

Τότε, στους παραγωγούς επιτρεπόταν να χρησιμοποιούν μόνο φυσικά προϊόντα για την παραγωγή του παγωτού, όπως το καλό, αγνό γάλα. Πράγματι, απαγορευόταν οποιαδήποτε χημική ουσία. Αυτές οι παράμετροι ήταν πολύ αυστηρές. Για αυτόν το λόγο, άλλωστε, το παγωτό στη Ρωσία ήταν εξαιρετικό και μύριζε αγνό γάλα. Είχε μια γεύση που μόνο ο παππούς (дедушка) και η γιαγιά (бабушка) θυμούνται πια και νοσταλγούν.

Το παγωτό στη Ρωσία και οι γεύσεις του

Το παγωτό plombir ήταν το πιο συνηθισμένο στη Ρωσία. Ζύγιζε μισή λίβρα, δηλαδή περίπου 230 γραμμάρια και κόστιζε αρκετά ακριβά για την εποχή. Βέβαια, οι παραγωγοί θεωρούσαν αρκετή αυτήν την ποσότητα για να καλύψει όλη την οικογένεια. Επίσης, το συνόδευαν με σπιτική μαρμελάδα ή με τριμμένη σοκολάτα.

Ένα άλλο είδος παγωτού ήταν το Eskimo, που ήταν καλυμμένο με σοκολάτα. Το διαφήμιζαν με την εικόνα ενός πιγκουίνου.

Ακόμη, υπήρχε το παγωτό Kashtan, με γεύση φουντούκι. Επειδή ήταν δυσεύρετο, εάν κάποιο μαγαζί το διέθετε, οι πελάτες έκαναν ουρά για να το προμηθευτούν.

Το παγωτό Lakomka εμφανίστηκε στα μέσα του 1970 και ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά, όπως και το shelkunchik.

Τα οικονομικά παγωτά, που στοίχιζαν ελάχιστα, ήταν τα παγωτά του λαού. Συνήθως, είχαν γεύση φρούτων και κυρίως, ανανά. Επιπλέον, δε, περιείχαν πολλές θερμίδες.

Στις μέρες μας, οι ρώσοι προτιμούν το παγωτό με γεύση μάνγκο και σοκολάτα.

Το 95% της παραγωγής παγωτού καταναλώνεται σε αστικά κέντρα. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το 60% των καταναλωτών είναι γυναίκες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.