Το παιχνίδι Tangram

Το παιχνίδι Tangram

Η δομή του παιχνιδιού 

Το παιχνίδι Tangram έχει τις ρίζες του στην Κίνα όπου είναι και πολύ διαδεδομένο. Πρόκειται για μια Κινέζικη σπαζοκεφαλιά. Αποτελείται από 7 κομματάκια, από 7 tan , όπως ονομάζονται στα κινέζικα. Συγκεκριμένα από 2 μεγάλα ορθογώνια τρίγωνα, ένα ορθογώνιο τρίγωνο μεσαίας διάστασης και 2 μικρότερα ορθογώνια τρίγωνα, ένα τετράγωνο και ένα παραλληλόγραμμο. Είναι 7 γεωμετρικά σχήματα διαφορετικού χρώματος. Το παιχνίδι Tangram στοχεύει στο να σχηματιστεί μια φιγούρα αξιοποιώντας όλα τα κομμάτια χωρίς να έχουν τοποθετηθεί το ένα πάνω στο άλλο. 

 To παιχνίδι Tangram και η ονομασία του 

Στα κινέζικα σημαίνει “ οι 7 πέτρες της σοφίας”. Βασικά λέγεται έτσι γιατί η λύση του απαιτεί πολύ σοφία και εξυπνάδα. Η ονομασία προέρχεται από την λέξη  Tang+γράμμα. Η λέξη παραπέμπει στην δυναστεία Tang, που βασίλεψε στην Κίνα για 3 αιώνες περίπου. Με το παιχνίδι αυτό μπορούν να φτιαχτούν ζωάκια, αντικείμενα , ανθρωπάκια κλπ. Βλέποντας κανείς τα σχηματάκια αυτά θεωρεί ότι είναι εύκολο παιχνίδι. Παίζοντας το όμως διαπιστώνει την σχετική δυσκολία που παρουσιάζει. Χρησιμοποιείται για τεστ ψυχολογίας μέχρι και για παιχνίδια μαθηματικών.

Ο μέγας Ναπολέων κατά την διάρκεια της εξορίας του στο νησί Sant’ Elena της Ιταλίας έπαιζε αυτό το παιχνίδι για να ξεφύγει από τις σκέψεις του. Αναφορά σε αυτό το παιχνίδι έχουμε σε βιβλίο από το 1976 ως η ονομαζόμενη πλάκα της αλήθειας. Το 1817 υπάρχει αναφορά στο παιχνίδι σε σχετικό βιβλίο και στην Ευρώπη όπου εξαπλώθηκε αλλά και στην Αμερική. Μπορεί κάποιος να παίξει το παιχνίδι μόνος του ή και ομαδικά. Αυξάνει την εξυπνάδα την παρατηρητικότητα, την φαντασία , την συγκέντρωση. Απαιτείται ιδιαίτερη υπομονή, ευστροφία  και στοχασμός. 

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα. 

Μαθήματα κινεζικών για  ενήλικες (εξετάσεις HSK), και  για παιδιά( εξετάσεις YCT).  Βρείτε τις σχολές μας στο facebook. Ελάτε στην παρέα μας.  

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά. 

Οι σχολές  Καπάτου Ομήρου 13 στην Αθήνα, Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). 

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.