Το πανεπιστήμιο της Évora

Σχολές Καπάτου Το πανεπιστήμιο της Évora

Το πανεπιστήμιο της Évora είναι ένα ονομαστό πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας.

Το πρώτο πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας είναι το πανεπιστήμιο της Coimbra. Ιδρύθηκε το 1537. Με το πέρασμα του χρόνου παρουσιάστηκε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός άλλου πανεπιστημίου. Ένα πανεπιστήμιο για να φοιτούν οι σπουδαστές του νοτίου τμήματος της Πορτογαλίας.

Επελέγη η πόλη Évora, μία εκκλησιαστική μεγαλούπολη. Για αυτόν το λόγο εκλήθη ως η πιο κατάλληλη. Το πανεπιστήμιο της Évora ιδρύθηκε το 1559 από τον καρδινάλιο Enrico. Ο μετέπειτα βασιλιάς της Πορτογαλίας. Το πανεπιστήμιο της Évora ονομάστηκε αρχικά «Colégio do Espirito Santo», δηλαδή «Κολέγιο του Αγίου Πνεύματος».

Τα εγκαίνιά του έγιναν 1η Νοεμβρίου. Κρατώντας την παράδοση, η 1η Νοεμβρίου είναι η μέρα έναρξης του πανεπιστημιακού έτους. Φοίτησαν ξεχωριστές προσωπικότητες, όπως ο θεολόγος ευρωπαϊκής φήμης Luis de Molina. Επίσης, ο Francesco Suárez, μετέπειτα καθηγητής στο πανεπιστήμιο Coimbra.

Δίδαξε ο Pedro da Fonseca, ο πιο σπουδαίος Πορτογάλος φιλόσοφος του XVI αιώνα.

Το πανεπιστήμιο της Évora, από το 1973 ονομάστηκε «Νέο πανεπιστήμιο».

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής και βραζιλιάνικης γλώσσας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και βραζιλιάνικων διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Τα τμήματα πορτογαλικών και βραζιλιάνικων περιλαμβάνουν εντατικά μαθήματα γραμματικής και συνομιλίας. Στόχος μας είναι η επιτυχία των μαθητών μας στις πιστοποιήσεις (Exames de Portugués).

Τα μαθήματα πορτογαλικών και βραζιλιάνικων γίνονται στα κεντρικά των σχολών Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα Λαζαράκη 27, Νέα Σμύρνη Ελ. Βενιζέλου 55, Περιστέρι Π.Τσαλδάρη 10, Μαρούσι Ερμού και Ν. Πλαστήρα 15.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας καθημερινά στο 210 38 03 355, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.