Το πανεπιστήμιο του Urbino

Σχολές Καπάτου Το πανεπιστήμιο του Urbino

Το πανεπιστήμιο του Urbino οφείλει την ονομασία του στον πρώτο του πρύτανη (rettore) Carlo Bo, ο οποίος είχε χριστεί γερουσιαστής (senatore) και ήταν κριτικός λογοτεχνίας.

Ο Carlo Bo γεννήθηκε στην περιοχή Sestri Levante της Genova το 1911 και πέθανε το 2001.

Διετέλεσε πρύτανης από το 1947 έως το 2001, αδιάκοπα, για 54 ολόκληρα χρόνια.

Το πανεπιστήμιο του Urbino, που φέρει το όνομά του από το 2003, δίνει μια ιδιαίτερη ζωντάνια στην πόλη, χάρη στην παρουσία των Ιταλών και ξένων φοιτητών του.

Το κτίριο του πανεπιστημίου σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Giancarlo de Carlo και χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το πανεπιστήμιο του Urbino είναι ονομαστό για τις υποτροφίες που παραχωρεί στους φοιτητές. Βρίσκεται στο πιο ψηλό επίπεδο, μεταξύ των σχολών που αφορούν τις επικοινωνίες και τις διαδικτυακές υπηρεσίες.

Φημίζεται επίσης για το τμήμα των φιλολογικών σπουδών, αφού η πόλη θεωρείται κοιτίδα της Αναγέννησης.

Το πανεπιστήμιο του Urbino περιλαμβάνει τις ακόλουθες σχολές : Οικονομική (Economia), Φαρμακευτική (Farmacia), Νομική (Giurisprudenza), Φιλοσοφική (Lettere e Filosofia), Ξένες Φιλολογίες (Lingue e Letterature Straniere), Παιδαγωγικές Επιστήμες (Scienze della Formazione), Τεχνολογικές Επιστήμες (Scienze e Tecnologie), Μηχανολογία (Scienze Motorie), Πολιτικές Επιστήμες (Scienze Politiche), Κοινωνιολογία (Sociologia).

Ο τίτλος σπουδών της κάθε σχολής του πανεπιστημίου αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο για τον απόφοιτο. Είναι ένα εφόδιο που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει μια θέση στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Διεκδικεί μία θέση εργασίας η οποία είναι τόσο ανταγωνιστική στις μέρες μας, καθώς η παγκοσμιοποίηση έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά.

Στις Σχολές Καπάτου, ενημερώνουμε πλήρως τους υποψήφιους φοιτητές που επιθυμούν να φοιτήσουν σε ιταλικά Πανεπιστήμια.

Γίνεται μία πλήρης ενημέρωση σχετικά με τις σχολές, τα προγράμματα σπουδών, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις συνθήκες και το κόστος διαβίωσης.

Επίσης, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα σε όλα τα τμήματα των σχολών μας.

Τέλος, στα τμήματα ΑΕΙ, σημαντική θέση κατέχουν τα μαθήματα ειδικής ορολογίας πάνω στον τομέα επιλογής του κάθε σπουδαστή.

Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα ιταλικών, καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.