Το παρθένο δάσος των Κόμι

Σχολές Καπάτου Το παρθένο δάσος των Κόμι.

Το παρθένο δάσος των Κόμι, η εθνική κληρονομιά της Ρωσίας

Το παρθένο δάσος των Κόμι (στα ρωσικά Девственные леса Коми) βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Δημοκρατίας των Κόμι. Συγκεκριμένα, απλώνεται στο βόρειο τμήμα των Ουραλίων, στη Ρωσία.

Είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης. Εξάλλου, αποτελεί μεγάλη εθνική περιουσία για τη Ρωσία καθώς και για όλο τον πλανήτη, αφού καλύπτει μια επιφάνεια 32.800 τ.χλμ. Eίναι βέβαια το μεγαλύτερο παρθένο δάσος της Ευρώπης. Μάλιστα, από το 1995 έχει ενταχθεί στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Βασικά, πρόκειται για ένα αρκετά δύσβατο δάσος, που δύσκολα θα μπορούσε να εξερευνήσει κανείς. Έτσι, εκεί ζουν ανενόχλητα πολλά ζώα, όπως τάρανδοι, νυφίτσες, ζιμπελίνες κ.α.  Επίσης, υπάρχουν και είδη ζώων που τείνουν να εξαφανιστούν. Συνολικά, στο δάσος αυτό ζουν πάνω από 40 διαφορετικά είδη ζώων.

Εκτός όμως από την πανίδα, στο δάσος υπάρχει και πλούσια χλωρίδα. Συγκεκριμένα, η πυκνή βλάστηση αποτελείται κυρίως από έλατα της Σιβηρίας, κόκκινα έλατα αλλά και πολλά διαφορετικά είδη πεύκων.

Πόλος έλξης το «χρυσό» παρθένο δάσος των Κόμι

Στην περιοχή γύρω από το δάσος  ξεπροβάλλουν διάφορα αστικά κέντρα. Φυσικά είναι συνηθισμένο να βλέπει κανείς κατοίκους των κοντινών πόλεων να εξερευνούν τη φύση ή να μαζεύουν μανιτάρια από το δάσος.

Εξάλλου, το παρθένο δάσος των Κόμι, από τα παλιά ακόμη χρόνια, υπήρξε ένας σημαντικός πόλος έλξης για την εκμετάλλευση του εδάφους. Πράγματι, το έδαφός του περιέχει κοιτάσματα χρυσού. Έτσι, δημιουργήθηκαν πολλά μεταλλεία στην περιοχή, που συνέβαλαν κατά πολύ στην έκρηξη του χρυσού, μέχρι το 1999.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Δημοκρατία Κόμι, πήρε την ονομασία της από τον αυτόχθονα πληθυσμό της περιοχής. Η επίσημη γλώσσα είναι φυσικά η ρωσική. Όμως, ομιλείται επίσης και η γλώσσα των Ουραλίων που μοιάζει με τα φινλανδικά.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=2PdJW0naaI0

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.