Το πιο νόστιμο ριζότο

Σχολές Καπάτου Το πιο νόστιμο ριζότο

Το πιο νόστιμο ριζότο μία ξεχωριστή συνταγή για 6 άτομα

5 κλωναράκια κανέλα

5 κεφαλάκια γαρύφαλλο

Μία φλούδα από λεμόνι

Μία κουταλιά χυμό λεμονιού

3 φυλλαράκια δάφνης

600 γραμμάρια ρύζι basmati (καλύτερα να είναι ρύζι ολικής αλέσεως)

90 γραμμάρια βούτυρο, αλάτι, πιπέρι

Το πιο νόστιμο ριζότο και η εκτέλεσή του

Αφήνουμε να μουσκέψει για 15 λεπτά το ρύζι (κυρίως αν είναι ολικής). Προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς. Ταυτόχρονα βάζουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τη φλούδα λεμονιού, τη δάφνη, λίγο αλάτι, πιπέρι, σε μία κατσαρόλα και 650 γραμμάρια νερού και τα βράζουμε. Σουρώνουμε το ρύζι και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα πυρέξ. Το καλύπτουμε με το αρωματισμένο νερό, από το οποίο έχουμε αφαιρέσει όλα τα υλικά, και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα έχουμε λιώσει το βούτυρο και προσθέσει το χυμό λεμονιού. Αφού έχουμε βγάλει το πυρέξ από το φούρνο το ρίχνουμε στο ρύζι και στη συνέχεια ανακατεύουμε.

Βρείτε τη συνταγή και εδώ :

https://cucina.corriere.it/notizie/cards/riso-ingrediente-versatile-abbinare-tutto-ecco-ricetta-il-limone/ingredienti.shtm

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, προσφέρονται στις Σχολές μας παιδικά τμήματα για την ιταλική, την κινεζική, την ισπανική και τη γερμανική γλώσσα. Με λίγες ώρες παρακολούθηση την εβδομάδα, έμπειρους καθηγητές, ευχάριστο κλίμα και επιλεγμένες μεθόδους διδασκαλίας, τα παιδιά θα ξεκινήσουν με τις καλύτερες βάσεις, για να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον τους.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.