Το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία

Σχολές Καπάτου Το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία

Το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία κι η ιστορία του

Το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία εκπροσωπείται επάξια από τρεις παγκοσμίως γνωστές ομάδες: την Benfica, την Porto και τη Sporting.

Το 1966, η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας κατέκτησε την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (Mundial), ενώ το 2006 έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση. Όσον αφορά στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου (Euro), το 2004 ήταν φιναλίστ, ενώ το 2016 αναδείχτηκε νικήτρια.

Το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία έχει μεγάλη παράδοση και ιστορία. Πράγματι, πολλοί Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές και προπονητές έγιναν γνωστοί σε όλον τον κόσμο με τις επιδόσεις τους. Συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές Vieirinha, Pepe, Paulo Sousa, Ricardo Quaresma, Bruno Alves, Hugo Pereira. Ακόμα οι, Bruno Vale, Bruno Gama, Zeka, Teixeira, José Sá, André Simões, Ricardo Fernandes. Επίσης, οι προπονητές José Mourinho, Fernando Santos και Marco Silva.

Το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία κι ο Cristiano Ronaldo

Το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία φυσικά και ξεχωρίζει δικαιολογημένα, κυρίως γιατί στις τάξεις του συγκαταλέγεται ο χαρισματικός παίκτης, Cristiano Ronaldo. Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου του 1985, έχει ύψος 1,85. Στην ηλικία των 15 χρόνων, διαγνώστηκε με καρδιακό πρόβλημα. Όμως, υποβλήθηκε σε εγχείριση και στη συνέχεια, ξεκίνησε τη λαμπρή καριέρα του στη Sporting.

Ο Cristiano Ronaldo διαθέτει δύναμη και είναι απίστευτα γρήγορος κι ευέλικτος. Επίσης, έχει την ικανότητα να σουτάρει και με τα δυο πόδια και είναι «αδίστακτος» μπροστά στο τέρμα. Τέλος, είναι πολύ καλός στον αέρα και παίζει το ίδιο αποτελεσματικά μέσα κι έξω από την περιοχή. Με λίγα λόγια, θα μπορούσε να πει κανείς ότι, είναι ο τέλειος ποδοσφαιριστής.

Πράγματι, είναι ο μοναδικός παίκτης ποδοσφαίρου σε παγκόσμια κλίμακα, που κατάφερε να κερδίσει πέντε χρυσές μπάλες ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς, καθώς και τέσσερα χρυσά παπούτσια, ως ο καλύτερος σκόρερ.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία είναι τόσο σημαντικό, ώστε η χώρα έχει υποβάλλει την υποψηφιότητά της, για τη διοργάνωση του Mundial, το 2030.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.