Το πουκάμισο Guayabera

Σχολές Καπάτου Το πουκάμισο Guayabera

Το πουκάμισο Guayabera, μία παραδοσιακή ενδυμασία

Το πουκάμισο Guayabera είναι μία παραδοσιακή ενδυμασία της Κούβας. Είναι ένα πουκάμισο με μακρύ ή με κοντό μανίκι. Φέρει, επίσης, οριζόντιες πιέτες, περίπου δέκα, τις λεγόμενες «alforzas». Έχει δύο ή τέσσερις τσέπες μπροστά και πίσω.

Είναι μία παραδοσιακή ενδυμασία της Κούβας. Το πουκάμισο Guayabera είναι ένα παραδοσιακό πουκάμισο που φοριέται αρκετά στη Νότια Αμερική, στις Αντίλλες, καθώς και στην Ινδονησία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πουκάμισο αυτό φοριέται και σαν γαμπριάτικο και είναι χρώματος λευκού.

Πολλοί μεξικανοί πιστεύουν ότι αυτό το πουκάμισο είναι το παραδοσιακό πουκάμισο της Χερσονήσου Yucatán του Μεξικού. Πολλοί, δε, μεξικανοί λένε ότι το αντέγραψαν από μία φορεσιά του μαγαζιού «El Encanto» της Κούβας.

Το πουκάμισο Guayabera και η προέλευσή του

Η παράδοση αναφέρει ότι στην Κούβα κάποτε μία φτωχή ράφτρα, που ζούσε στην επαρχία, έραβε στα πουκάμισα του άντρα της, μεγάλες τσέπες. Έτσι εκείνος μπορούσε να βάζει το φρούτο guajava στην τσέπη του, όταν γύριζε από τους αγρούς.  Δούλευε καθημερινά στη συγκομιδή του φρούτου guajava.

Η ονομασία που του έδωσαν στο πουκάμισο αυτό,  ήταν «Yayabera», γιατί γεννήθηκε στην επαρχία, κοντά στο ποτάμι Yayabo.

Το πουκάμισο Guayabera είναι λινό κι ένα διαδεδομένο πουκάμισο στους γάμους που τελούνται στις παραλίες. Συνδυάζει στυλ και άνεση. Είναι ένα παραδοσιακό πουκάμισο που φοριέται στην Κούβα, τη Βενεζουέλα και στην Κολομβία.

Στην πόλη Sancti Spíritus, στην Κούβα, υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο στο πουκάμισο αυτό. Φιλοξενεί πουκάμισα διαφόρων προσωπικοτήτων, όπως του κολομβιανού συγγραφέα Gabriel Garcia Márquez, που πήρε βραβείο Νόμπελ για τη λογοτεχνία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.