Το πουκάμισο Kasovorotka

Σχολές Καπάτου Το πουκάμισο Kasovorotka .1

Το πουκάμισο Kasovorotka (косоворо́тка)

Το πουκάμισο Kasovorotka είναι ένα παραδοσιακό ανδρικό πουκάμισο, το οποίο φορούν οι Ρώσοι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα ασύμμετρο πουκάμισο που έχει μακριά μανίκια, τα οποία φτάνουν περίπου μέχρι τους μηρούς. Συνήθως είναι βαμβακερό, σατέν ή μεταξωτό. Βλέποντάς το κανείς του θυμίζει την ελληνική ή τη ρωμαϊκή «τουνίκα».

Συγκεκριμένα, το κούμπωμά του δεν είναι στη μέση, ως συνήθως, αλλά στο πλάι του αν και αυτό εξαρτάται από την κάθε περιοχή της Ρωσίας. Επάνω στο γιακαδάκι έχει κουμπιά. Συνηθίζεται δε, ο Ρώσος να το φορά έξω από το παντελόνι του. Επίσης, το σφίγγει στη μέση με μία ζώνη, σα φιόγκο, θα λέγαμε. Αν δεν του αρέσει αυτή η μορφή του δεσίματος, το δένει με μία ζώνη που κρέμεται.

Το πουκάμισο Kasovorotka ή αλλιώς Tolstovka

Το πουκάμισο Kasovorotka είναι γνωστό στα ρώσικα και ως Tolstovka ή το πουκάμισο του Τολστόι (Лев Никола́евич Толсто́й), του διάσημου ρώσου συγγραφέα.

Το πουκάμισο Kasovorotka κι η ιστορία του

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το έτος 1880 και τότε ξεκίνησε ως ένα πουκάμισο καθημερινής χρήσης που φορούσαν οι Ρώσοι αγρότες, κατά τη διάρκεια των εργασιών τους. Αργότερα καθιερώθηκε σε όλες τις κοινωνικές τάξεις της Ρωσίας. Στις μέρες μας, όσοι τουρίστες επισκέπτονται τη Ρωσία, συνηθίζουν να το αγοράζουν ως αναμνηστικό ή ακόμα και για να το δωρίσουν σε γνωστούς και φίλους.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.