Το πρώτο βιβλίο τσέπης στην Ιταλία

Σχολές Καπάτου Το πρώτο βιβλίο τσέπης στην Ιταλία

Το πρώτο βιβλίο τσέπης στην Ιταλία και η ιστορία του

Το πρώτο βιβλίο τσέπης στην Ιταλία συνέβαλε κατά πολύ στη διεύρυνση των γνώσεων του κάθε αναγνώστη. Όπως το λέει και το όνομά του, το βιβλίο τσέπης είναι ένα βιβλίο μικρών διαστάσεων, που χωράει στην τσέπη του καθενός.

Βασικά, διαφοροποιείται από τις άλλες εκδόσεις βιβλίων, ως προς το μέγεθός του αλλά και ως προς την τιμή του. Βέβαια, αυτό το είδος βιβλίου είναι εύκολο και στη μεταφορά του, γιατί δεν έχει πολύ βάρος. Στις μέρες μας, εκτός από τα βιβλιοπωλεία, πωλείται λίγο έως πολύ παντού. Η δε μόδα αυτού του οικονομικού βιβλίου είναι παλιά το πρώτο βιβλίο τσέπης στην Ιταλία

Bucoliche, το πρώτο βιβλίο τσέπης στην Ιταλία

Το πρώτο βιβλίο τσέπης στην Ιταλία κυκλοφόρησε από το τυπογραφείο του Βενετού Aldo Manuzio, το 1501.  Ήταν το βιβλίο τσέπης με τον τίτλο “Bucoliche”του Βιργίλιου. Συγκεκριμένα, στο βιβλίο αυτό, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η γραφή με πλάγιους χαρακτήρες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Aldo Manuzio γεννήθηκε στο Bassiano το 1449 και πέθανε στη Βενετία στις 6 Φεβρουαρίου του 1515. Μάλιστα, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους εκδότες διαχρονικά και κατά συνέπεια, συνέβαλε στη διάδοση του βιβλίου.

Στην Ιταλία, ο πρώτος εκδοτικός οίκος που ακολούθησε αυτή τη μόδα ήταν ο οίκος Rizzoli, το 1946. Οι δε πωλήσεις του, τότε, σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία.

Εμφανίστηκε με τη σειρά BUR (Biblioteca Universale Rizzoli) όπου δημοσιεύθηκαν τα έργα πολλών μεγάλων κλασσικών συγγραφέων. Οι πρώτοι τίτλοι τυπώθηκαν σε 10.000 αντίτυπα, τα οποία εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα. Αυτά τα βιβλία βοήθησαν στη διάδοση της λογοτεχνίας κι όχι μόνο.

Τα Oscar Mondadori

Ένας άλλος σταθμός για το βιβλίο τσέπης στην Ιταλία, ήταν και το έτος 1965, όπου ο εκδοτικός οίκος Mondadori δημιούργησε τα Oscar Mondadori. Ο τότε, δε, διευθυντής σύνταξης, Vittorio Sereni τα ονόμασε και βιβλία «τρανζίστορ». Το πρώτο νούμερο της σειράς Oscar Mondadori κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Addio alle armi», του Έρνεστ Χέμινγουέι, σε τιμή 350 λιρέτες κι εξαντλήθηκε αμέσως.

Το βιβλίο τσέπης στην Ιταλία στόχευε στο να βοηθήσει τον αναγνώστη, να διευρύνει, όσο ήταν εφικτό, τους ορίζοντές του. Στις μέρες μας αυτό το είδος πλαισιώνεται με CD και DVD, με σκοπό να αυξήσει το κοινό του, προσελκύοντας κι εκείνους που προτιμούν το οπτικοακουστικό υλικό.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

 

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.