Το σκάκι στην Ρωσία

Το σκάκι στην Ρωσία

Το σκάκι στην Ρωσία είναι πολύ διαδεδομένο από τα παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα.

Το σκάκι είναι μια συνήθεια των Ρώσων, που  απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες  .Το σκάκι στην Ρωσία είναι ένα από τα χόμπι του λαού. Πράγματι για το συγκεκριμένο παιχνίδι διατίθενται παντού στη χώρα τραπέζια σε διάφορους χώρους, όπως στις εισόδους ή τις αυλές των σπιτιών των οικογενειών, στις παραλίες όταν πηγαίνουν για να περάσουν τις διακοπές τους και γενικά  σε όλη την επικράτεια της υπαίθρου.

Το σκάκι στην Ρωσία ως παιχνίδι

Συγκεκριμένα το σκάκι είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και ένα πνευματικό άθλημα, για δύο παίκτες, δύο αντιπάλους. Βασικά παίζεται πάνω  σε μία σκακιέρα .Ο κάθε παίκτης έχει οκτώ πιόνια, δύο πύργους, δύο ίππους, δύο αξιωματικούς, μία βασίλισσα και έναν βασιλιά. Ο ένας παίκτης κατέχει τα λευκά και ο άλλος τα μαύρα πιόνια. Ο σκοπός του παιχνιδιού  είναι ο κάθε παίχτης να  προστατεύσει τον βασιλιά  του καθώς και η επίτευξη ματ στον  αντίπαλο βασιλιά.

Το παιχνίδι αρχίζει ως εξής: Ο κάθε παίκτης ξεκινά την παρτίδα με δεκαέξι πεσσούς, ή σκακιστικά κομμάτια, ή  πιόνια. Το σκάκι στην Ρωσία έχει τους δικούς του όρους.

1 βασιλιάς= королём ,  1 βασίλισσα= ферзём,  2 πύργοι= ладьёй,  2 αξιωματικοί= слоном,  2 ίπποι= конём ,    8 πιόνια= пешками ,  Σκακιέρα – шахматная доска,   Πεσσοί –   шахматные фигуры

 Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Στα μαθήματα ρωσικών κατά την διάρκεια της διδασκαλίας πολλές φορές γίνονται αναφορές στις συνήθειες καθώς και στα ενδιαφέροντα των Ρώσων. Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.