Το σουηδικό συγκρότημα ABBA

Σχολές Καπάτου Το σουηδικό συγκρότημα ABBA

Το σουηδικό συγκρότημα ABBA κι η ιστορία του

Το σουηδικό συγκρότημα ABBA είναι το πιο διάσημο σε όλη τη Σκανδιναβία.  Δημιουργήθηκε το 1970. Μέχρι το 1972 το σουηδικό συγκρότημα ΑΒΒΑ τραγουδούσε στα σουηδικά. Όμως, όταν έγινε ευρέως γνωστό, άρχισε να τραγουδά στα Αγγλικά.

«ABBA» είναι τα αρχικά από τα ονόματα των μελών του συγκροτήματος, Agnetha, Benny, Björn, Anni –Frid.  Το σουηδικό συγκρότημα ABBA κατέκτησε την κορυφή της επιτυχίας το 1974 και παρέμεινε μέχρι το 1982. Πράγματι, στο Φεστιβάλ της Eurovision του 1974, πήρε την πρώτη θέση με το τραγούδι «Waterloo».

Από το 1976, η ονομασία ABBA του συγκροτήματος αλλάζει. Έτσι, το δεύτερο «Β» εμφανίζεται ανάποδα σε όλα τα εξώφυλλα των δίσκων, καθώς και στη διαφημιστική τους καμπάνια.

Το 1976 στην Αυστραλία και στη Ν. Ζηλανδία το σουηδικό συγκρότημα ABBA έσπασε κάθε ρεκόρ επιτυχίας ειδικά με το άλμπουμ «Arrival». Ξεχωρίζουν τα τραγούδια «Μoney, money, money», «Knowing me, knowing you»και το πιο διάσημο «Dancing queen».

Το σουηδικό συγκρότημα ABBA κι η πορεία του

Το περίφημο «Dancing queen» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο της όπερας της Στοκχόλμης, παρουσία του βασιλιά της Σουηδίας, το βράδυ της 18ης Ιουνίου 1976. Συγκεκριμένα, ήταν η παραμονή του γάμου του με τη Silvia Sommerlath στην οποία ήταν αφιερωμένο και το τραγούδι. Έτσι, κατακτά την 1η θέση σε 14 χώρες, ανάμεσα σε αυτές κι η Αμερική.

Το σουηδικό συγκρότημα ABBA είναι το μοναδικό που πληρώθηκε με βαρέλια πετρελαίου αντί με το ρώσικο νόμισμα ρούβλι. Στη Ρωσία, το μουσικό κοινό αγόραζε τα άλμπουμ τους. Λόγω όμως του εμπάργκο, μη μπορώντας να πληρώσει με ρούβλια, η χώρα πλήρωνε με βαρέλια πετρελαίου.

Το Σεπτέμβριο του 1979, οι ABBA ξεκίνησαν μια παγκόσμια περιοδεία από τη Β. Αμερική. Συνολικά διοργάνωσαν 17 συναυλίες, 13 στην Αμερική και 4 στον Καναδά, όπου υπήρξε το αδιαχώρητο στο Τορόντο. Τον Οκτώβριο συνέχισαν με συναυλίες και στην Ευρώπη. Το 1980, το συγκρότημα περιόδευσε στην Ιαπωνία. Μάλιστα, στο αεροδρόμιο Τόκυο – Narrita αποθεώθηκε από τους fans. Έκανε 12 εμφανίσεις στην Ιαπωνία. Αυτή η περιοδεία ήταν και η τελευταία τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σουηδικό συγκρότημα ABBA έχει πουλήσει πάνω από 400 εκατομμύρια  δίσκους σε όλον τον κόσμο.

Το συγκρότημα απαρτίζονταν από δυο παντρεμένα ζευγάρια. Από όταν χώρισαν τα ζευγάρια μεταξύ τους, το 1982, το γκρουπ διαλύθηκε.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=xFrGuyw1V8s

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.