Το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό

Σχολές Καπάτου Το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό

Το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό είναι ένα ταξίδι που δεν είναι κατάλληλο για όλους. Διασχίζει άγονες περιοχές, μακριά από όλους και περνάει από 8 διαφορετικές ζώνες ώρας. Το τρένο δεν έχει καθυστερήσεις. Παλιά το ταξίδι από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ διαρκούσε 3-4 μήνες! Διασχίζει το 1/3 του πλανήτη μας.

Το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό είναι ανώτερο κάθε προσδοκίας. Σου δίνει τη δυνατότητα να προσαρμοστείς στη ζωή του τρένου. Σου δίνει το χρόνο στο να προετοιμαστείς για να συναντήσεις την καινούρια χώρα του ταξιδιού. Ο ταξιδιώτης γνωρίζει διάφορα μέρη. Είναι μία γνωριμία με μεγάλες πόλεις, όπως τη Μόσχα, το Πεκίνο, την Αγία Πετρούπολη, το Βλαδιβοστόκ κ.α. Αρχικά τη Μόσχα, το κέντρο της εξουσίας της Ρωσίας, με την κουλτούρα της και την έντονη νυχτερινή διασκέδαση. Το τρένο κατευθύνεται στην Κίνα, στην πόλη του Πεκίνου, όπου είναι και το τέρμα του ταξιδιού.

Σε αυτήν τη διαδρομή, το τρένο διασχίζει και το Σινικό τείχος. Τη λίμνη Bajkal, τη θάλασσα της Ρωσίας, όπως την αποκαλούν. Φιλοξενεί το πιο μεγάλο απόθεμα νερού στον κόσμο. Οι φώκιες της λίμνης είναι είδος μοναδικό στον κόσμο. Ξεχωριστή είναι η παραμονή σε χαρακτηριστικά χωριά, όπως Bolshie Koty, ή στη νήσο Olkhou. Εκεί το ταξίδι αναδεικνύει τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Απέραντες εκτάσεις του Gun Galuut. Μία φύση που δεν έχει υποστεί τη φθορά μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό έχει δύο διακλαδώσεις. Το ένα παρακλάδι του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου είναι ο Υπερμογγολικός. Συγκεκριμένα, με αφετηρία τη Μόσχα, περνά από τη Μογγολία και καταλήγει στο Πεκίνο. Εδώ ο ταξιδιώτης μπορεί να δει πώς ζουν οι νομάδες της περιοχής. Το άλλο παρακλάδι του είναι το λεγόμενο «Trans Manchurian». Δεν περνά από τη Μογγολία, αλλά από τη Μαντζουρία. Από κινεζικές πόλεις, όπως Harbin και Changchun.

Στην τεράστια αυτή διαδρομή με το τρένο, ο ταξιδιώτης συναντά πολλές κουλτούρες, συνήθειες και τρόπους ζωής. Βασικά, παρατηρεί την έντονη εναλλαγή του τοπίου, αντικρίζει διάφορα είδη αρχιτεκτονικής. Με λίγα λόγια βιώνει μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο κάθε ταξιδιώτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει νέους ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων, και να ζήσει την περιπέτεια – ταξίδι που δεν έχει  συναγωνισμό. Πρόκειται για ένα ταξίδι ζωής, το οποίο όποιος το ζει δεν μένει απλώς ικανοποιημένος, αλλά μαγεμένος.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.