Το τραγούδι «Helan går»

Σχολές Καπάτου Το τραγούδι «Helan går»

«Helan går» ονομάζεται το τραγούδι του ποτού που αντηχεί στη Σουηδία κατά τη διάρκεια της διασκέδασης. Το τραγούδι «Helan går» τραγουδιέται σε παρέα με το πρώτο γεμάτο ποτηράκι ενός snaps. Εξ ου και αποδίδεται ο όρος «helan» στο πρώτο ποτηράκι που αρχίζουν να ρουφούν οι Σουηδοί. Με λίγα λόγια, το τραγούδι «helan går» αναφέρει ότι όποιος δεν πιει «helan» δε θα του δοθεί ούτε «halvan». Δηλαδή, ούτε και το δεύτερο ποτηράκι. Στη συνέχεια, όποιος δεν πιει «halvan» δεν θα του δοθεί ούτε «tersen», δηλαδή το τρίτο γεμάτο ποτηράκι ποτού.

Το τραγούδι «Helan går» είναι ένα λαϊκό παραδοσιακό τραγούδι. Τραγουδιέται από μικρούς Σουηδούς και φυσικά και από μεγάλους. Τους αρέσει να το τραγουδούν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια εορτών, ή όταν βρίσκονται όλοι μαζί σε συγκεντρώσεις και στιγμές διασκέδασης. Με άλλα λόγια, το «Helan går» είναι το τραγούδι της παρέας.

Το τραγούδι «Helan går» είναι ένα χαρούμενο τραγούδι που οι Σουηδοί μαθαίνουν να το τραγουδούν από πολύ μικρή ηλικία. Το τραγούδι «Helan går» έχει τους παρακάτω στίχους:

Helan går
Sjung hopp faderallan lallan lej
Helan går
Sjung hopp faderallan lej
Och den som inte helan tar* 
Han heller inte halvan får
Helan går
(Drink)
Sjung hopp faderallan lej

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκεται η σουηδική γλώσσα με πολύ συνομιλία για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πτυχίο σουηδικών ή να μεταναστεύσουν στη Σουηδία για επαγγελματικούς λόγους. Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=RJQKk–EBDw

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.