Το τρενάκι «Cinque Terre»

Το τρενάκι «Cinque Terre»

Το τρενάκι «Cinque Terre» Espress, μια τοπική σιδηροδρομική γραμμή.

Το τρενάκι «Cinque Terre» είναι μία τοπική σιδηροδρομική γραμμή. Βασικά, διανύει το επιβλητικό τοπίο της ακτής του νομού Liguria, στην Ιταλία. Το τρενάκι Cinque Terre ονομάστηκε έτσι, γιατί περνά από τα πέντε γραφικά χωριουδάκια που ονομάζονται «Cinque Terre». Μάλιστα, σταματά και στις πέντε αυτές τοποθεσίες που βρίσκονται στο πιο μικρό πάρκο της Ιταλίας, το «Parco Cinque Terre».

Συγκεκριμένα, το τρενάκι ξεκινά από τον κεντρικό σταθμό της Genova. Στη συνέχεια, διασχίζει τα χωριά Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola και Riomaggiore. Στο πέρασμα των χρόνων, αυτά τα πέντε ιταλικά χωριουδάκια, έχουν καταφέρει να διασώσουν και να διατηρήσουν την αυθεντικότητα, τις παραδόσεις και την τοπική κουλτούρα τους. Κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο, αν σκεφτεί κανείς ότι τα επισκέπτονται καθημερινά πολλοί τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου.

Το τρενάκι «Cinque Terre» κι η διαδρομή του

Το τρενάκι «Cinque Terre» λειτουργεί μόνο κατά την τουριστική περίοδο, μετά το τέλος του χειμώνα. Συγκεκριμένα, οι διαδρομές του εκτελούνται από το Μάρτιο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρόσβαση με το αυτοκίνητο στα χωριουδάκια αυτά είναι ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω έλλειψης χώρου στάθμευσης. Έτσι, αποτελεί το πιο βολικό μεταφορικό μέσο για τον επισκέπτη που επιθυμεί να θαυμάσει τη γραφικότητα των «Cinque Terre».

Συγκεκριμένα, μέσα σε ένα πραγματικά υπέροχο τοπίο, ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει το «Γαλάζιο Μονοπάτι» (Sentiero Azzurro). Μπορεί ακόμα να περιπλανηθεί στο «Ψηλό Μονοπάτι» (Sentiero Alto). Επίσης, έχει τη δυνατότητα να κάνει μια ωραία βόλτα στο «Δρόμο της Αγάπης» (Via dell’ Amore), που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Corniglia και Riomaggiore. Μάλιστα, η παράδοση αναφέρει ότι ο δρόμος αυτός αποτελούσε το σημείο συνάντησης των ερωτευμένων των δυο αυτών χωριών.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=NS1QPwHNrPA

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.