Το φουλάρι platòk

Σχολές Καπάτου Το φουλάρι platòk

Το φουλάρι platòk στη Ρωσία

Διδάσκοντας τη ρωσική γλώσσα, εξηγούμε τους κανόνες της ρωσικής γραμματικής. Επίσης, μαθαίνουμε το λεξιλόγιο που πλαισιώνει την κάθε διδακτική ενότητα. Έτσι, με τη συνομιλία που ακολουθεί, γίνεται καλύτερα η αφομοίωση της γλώσσας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο καθηγητής της ρωσικής γλώσσας διδάσκει και την ενότητα που αφορά στην ενδυμασία των κατοίκων της Ρωσίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι γενικά οι Ρώσοι επιμελούνται το ντύσιμό τους. Επίσης, συχνά, οι Ρωσίδες συμπεριλαμβάνουν στο ντύσιμό τους το ρωσικό φουλάρι platòk. Μάλιστα, υπάρχουν 10 διαφορετικοί τρόποι για να φορεθεί.

Το φουλάρι platòk και η παράδοση

Αν και το ρωσικό φουλάρι platòk έχει πολλά χρόνια παράδοσης, εμφανίζεται συχνά ακόμη και στις μέρες μας. Μάλιστα, ο σχεδιαστής μόδας Denis Simachjov το παρουσιάζει και στην πασαρέλα.

Βασικά, κατασκευάζεται στην πόλη Orenborg, στην περιοχή Vologda, στα Ουράλια Όρη. Οι κατασκευαστές του γνωρίζουν τον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται και διαρκεί στο πέρασμα του χρόνου.

Το ρωσικό φουλάρι platòk είναι χαρακτηριστική εσάρπα και λέγεται εσάρπα babushka. Το όνομά του προέρχεται από μια πόλη ανατολικά της Μόσχας. Συνήθως είναι μάλλινο, πολύ «λεπτά» δουλεμένο, μερικές φορές και με βελονάκι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.