Το χωριό Cuandixia

Σχολές Καπάτου Το χωριό Cuandixia

Το χωριό Cuandixia της Κίνας

Το χωριό Cuandixia (爨底下村) ή Chuandixia (川底下村) είναι ένα από τα πιο μικρά χωριά της Κίνας. Πράγματι, εδώ διαμένουν μόλις 29 με 30 οικογένειες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περίπου 100 κάτοικοι. Πρόκειται για έναν αριθμό αρκετά εξωπραγματικό αν τον συγκρίνει κανείς με τον συνολικό πληθυσμό της χώρας. Φυσικά, ο συνεχώς αναπτυσσόμενος τουρισμός της Κίνας, σήμανε και την αύξηση του πληθυσμού του χωριού.

Το χωριό Cuandixia είναι κυριολεκτικά κρυμμένο στα βάθη των βουνών. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη δυτική περιοχή του Mentougou. Απέχει δε, περίπου 90 χιλιόμετρα από την κινεζική πρωτεύουσα, Πεκίνο.

Το χωριό Cuandixia και η ιστορία του

Βασικά, το χωριό Cuandixia κτίστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Ming (1368-1644), από την εθνότητα των Han. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι οι Han ήταν μια οικογένεια που είχε καταγωγή από την περιοχή Shanxi. Μάλιστα, οι απόγονοι της εθνότητας αυτής, είναι ήδη 17ης γενιάς.

Όμως, είναι στην εποχή της δυναστείας των Qing (1644-1912) που διαδέχθηκε τους Ming, που το χωριό Cuandixia γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, η άνθηση οφειλόταν στο εμπόριο κάρβουνου, γούνας καθώς και διαφόρων δημητριακών.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης, το χωριό καταστράφηκε. Παρόλα αυτά, διατηρούνται ακόμη περίπου 100 κατοικίες. Επίσης, έχουν διασωθεί κάποιοι ναοί που θυμίζουν την παραδοσιακή κινέζικη αρχιτεκτονική.

Εξάλλου, το χωριό Cuandixia τραβά την προσοχή πολλών καλλιτεχνών αλλά και σκηνοθετών, γιατί είναι ιδιαίτερα παραδοσιακό. Πράγματι, διατηρεί ακόμη τους πέτρινους δρόμους του, τα πλακόστρωτα δρομάκια του και τους κρεμαστούς κήπους του.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ταξιδιώτης που επιθυμεί να το επισκεφτεί, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενηθεί από τους κατοίκους. Έτσι, θα μπορέσει να ζήσει από κοντά τη μαγεία του χωριού Cuandixia

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.