Το Kaffeost στη Λαπωνία

Σχολές Καπάτου Το Kaffeost στη Λαπωνία

Το Kaffeost στη Λαπωνία είναι μία σουηδική παράδοση πολλών χρόνων.

Το Kaffeost στη Λαπωνία είναι εθνικό ρόφημα. Βασικά, είναι σημάδι φιλοξενίας, όταν κάποιος είναι ευπρόσδεκτος. Από την άλλη, θεωρείται μεγάλη αγένεια, αν κάποιος το αρνηθεί.

Η Σουηδία είναι η δεύτερη χώρα σε κατανάλωση καφέ στον κόσμο. Ετησίως, καταναλώνονται 9,8 κιλά καφέ ανά άτομο. Πράγματι, οι Σουηδοί έχουν τη συνήθεια να πίνουν καφέ στα διαλείμματα της καθημερινότητάς τους, στην εργασία τους ή στο σπίτι τους. Δεν είναι τόσο διαδεδομένη συνήθεια το να πίνουν καφέ στα μπαρ όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Kaffeost», το παράξενο ζευγάρωμα του καφέ με το τυρί.

Στην πραγματικότητα είναι δυο γεύσεις που πάνε μαζί. Το τυρί που χρησιμοποιούν για το Kaffeost είναι το ονομαζόμενο «leipäjuusto».

Το Kaffeost στη Λαπωνία είναι μια κοινωνική συνήθεια που οι Σουηδοί μοιράζονται με μεγάλη χαρά, μαζί με καλή συντροφιά, με παλιούς και νέους φίλους. Στη χώρα αυτή, το να πιει κάποιος καφέ με συντροφιά, είναι κάτι το πολύ κοινό, αλλά σημαντικό και καλοδεχούμενο. Συγκεκριμένα, ο καφές σερβίρεται πολύ ζεστός, βραστός θα λέγαμε, σε ξύλινες κούπες από ξύλο σημύδας.

Πρόκειται για ένα τυρί που κατασκευάζεται από γάλα αγελάδας, προβάτου ή ταράνδου. Συγκεκριμένα, έχει στρογγυλό σχήμα και πάχος γύρω στα 2-3 εκατοστά. Αρχικά, το αφήνουν να ωριμάσει για να είναι πιο ανθεκτικό στο χρόνο. Πριν καταναλωθεί, ψήνεται στο φούρνο ή στη φλόγα, μέχρι να πάρει καφέ χρώμα και να μαλακώσει. Βασικά, έχει ουδέτερη γεύση και είναι ημίσκληρο. Στο μάσημα, είναι σαν τσίχλα και μοιάζει λίγο με το κυπριακό χαλούμι.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι και στη Φινλανδία, σερβίρεται με σαντιγί και «hjortron», ένα φρούτο του δάσους, σε χρώμα πορτοκαλί.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=AcL9AkAfTl0

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.