Το Kaliningrad της Ρωσίας

Σχολές Καπάτου Το Kaliningrad της Ρωσίας

Το Kaliningrad της Ρωσίας (Калининград‎)

Το Kaliningrad της Ρωσίας είναι μια από τις ωραιότερες ρώσικες πόλεις και σημαντικό λιμάνι της χώρας. Μάλιστα, μετά τον πόλεμο, αναγνωρίστηκε σαν την πιο «ευρωπαϊκή» πόλη της Ρωσίας.

Το Kaliningrad της Ρωσίας αριθμεί περίπου 440.000 κατοίκους. Βασικά, αναδεικνύει το παρελθόν με την παραδοσιακή ρώσικη αρχιτεκτονική της. Το Kaliningrad της Ρωσίας συγχρόνως έχει να επιδείξει και πολλές νέες κατασκευές. Αυτή η διπλή όψη της πόλης του Kaliningrad μαγεύει τον κάθε επισκέπτη.

Το Kaliningrad της Ρωσίας είναι κτισμένο σε ένα τμήμα του ρωσικού κράτους που είναι αρκετά απομονωμένο. Συγκεκριμένα, βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία και αποτελεί το άνοιγμα της Ρωσίας στη Βαλτική.

Το Kaliningrad της Ρωσίας και η ιστορία του

Η περιοχή ήταν κάποτε υπό την κατοχή των Γερμανών, ανήκε στην Πρωσία και ονομαζόταν Königsberg. Προς το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η πόλη υπέστη αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς από τους συμμάχους.

Παράλληλα, η επίθεση των σοβιετικών στρατευμάτων κράτησε 3 ημέρες μέχρι να παραδοθεί τελικά η γερμανική φρουρά. Στην πόλη υπάρχουν διάφορα μνημεία που σχετίζονται με το γεγονός αυτό. Συγκεκριμένα, το πιο γνωστό, είναι το μνημείο των 1200 στρατιωτών της φρουράς που έπεσαν στο σημείο. Μάλιστα, οι κάτοικοι του Kaliningrad μαζεύονται στο μνημείο των πεσόντων, σε κάθε επέτειο της νίκης του 1945.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Kaliningrad γεννήθηκε και πέθανε ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Emmanuel Kant (1724-1804). Ο καθεδρικός ναός της πόλης βρίσκεται στο νησί που φέρει το όνομά του (το νησί του Kant). Βασικά, αποτελούσε μέρος του μεσαιωνικού κέντρου της πόλης. Όμως, στο τέλος του πολέμου, η συνοικία αυτή καταστράφηκε ολοσχερώς και στη συνέχεια μετατράπηκε σε πάρκο. Ο ναός είναι το μοναδικό κτίσμα που σώθηκε. Πράγματι, οι Ρώσοι δεν τόλμησαν να το ισοπεδώσουν, γιατί εδώ βρίσκεται ο τάφος του Kant.

Στις μέρες μας, ο καθεδρικός ναός του Kaliningrad λειτουργεί σαν πνευματικό κέντρο, με μουσείο και αίθουσες συναυλιών. Μάλιστα, στο εσωτερικό του υπάρχει ένα μικρό ορθόδοξο εκκλησάκι, στο οποίο βρίσκεται ένα αξιοθαύμαστο εκκλησιαστικό όργανο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=h2IVPIdtZss

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.