Το Óbidos μια βασιλική ατραξιόν

Σχολές Καπάτου Το Óbidos μια βασιλική ατραξιόν

Το Óbidos μια βασιλική ατραξιόν βρίσκεται στο κέντρο περίπου της Πορτογαλίας, ανάμεσα στα παραθαλάσσια θέρετρα του Peniche και της Nazaré. Είναι χτισμένο σ’ ένα μακρόστενο λόφο, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη θάλασσα.

Δεν είναι μόνο οι σύγχρονοι τουριστικοί πράκτορες που το θεωρούν το κόσμημα της περιοχής και το έχουν εντάξει στα εκδρομικά τους προγράμματα. Από παλιά, βασιλιάδες και βασίλισσες το αναζητούσαν για τη γραφικότητά του και τη θέα του. Από τη μια ήταν η θάλασσα, σε σχετικά κοντινή απόσταση, κι απ’ την άλλη η εύφορη κοιλάδα.

Και σήμερα, το Óbidos μια βασιλική ατραξιόν αποπνέει μια γλυκιά, αγροτική ατμόσφαιρα. Τα λευκά σπίτια με τις κεραμοσκεπές δεν έχουν τίποτα το μουσειακό, μιας και κατοικούνται. Σχεδόν το σύνολο του χωριού περιβάλλεται από ένα μεσαιωνικό τείχος. Αυτό καταλήγει σ’ έναν μεσαιωνικό πύργο, στην άκρη του βραχώδους λόφου. Μέρος αυτού του παραμυθένιου πύργου έχει μετατραπεί σε ξενώνα («Pousada Castelo Óbidos»). Είναι από τους πιο περιζήτητους της Πορτογαλίας.

Σε παλαιότερες εποχές, μια αβαθής λιμνοθάλασσα, προέκταση του Ατλαντικού Ωκεανού, έφτανε μέχρι τα πόδια Óbidos. Οι προσχώσεις των ποταμών ανά τους αιώνες την μετέτρεψαν σε μια εύφορη πεδιάδα. Μόνο ένα υπόλειμμά της καλύπτεται σήμερα από θαλασσινό νερό (Lagoa de Óbidos).

Το Óbidos μια βασιλική ατραξιόν διαθέτει το δικό του «azulejo» στην όμορφη πύλη του κάστρου του (Porta da Vila). Οποιοσδήποτε κατοικημένος χώρος στη Πορτογαλία, είτε είναι χωριό είτε πόλη, δεν νοείται χωρίς το «azulejo» του.

Η πρόσβαση στο Óbidos είναι εύκολη. Δεδομένου ότι λίγο έξω από τον οικισμό περνά ο κύριος αυτοκινητόδρομος της χώρας που συνδέει τη Λισσαβόνα με το Πόρτο. Για τους λάτρεις του τρένου, υπάρχει και ομώνυμος σταθμός των Πορτογαλικών Σιδηροδρόμων «Comboios de Portugal», σε κοντινή απόσταση από το ιστορικό κέντρο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας γίνονται στα κεντρικά των σχολών Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Μαρούσι.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=-P4FS8d3Plc

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.