Φαγητό στο Μεξικό

Σχολές Καπάτου Φαγητό στο Μεξικό

Το φαγητό στο Μεξικό και οι επιρροές του

Το φαγητό στο Μεξικό έχει πολλές επιρροές από την προϊσπανική περίοδο αλλά και από τις περιοχές του κεντρικού και του νότιου Μεξικού.

Στη χώρα του Μεξικού μπορεί  να φάει κανείς με πολύ λίγα χρήματα στα comedores. Το φαγητό στο Μεξικό πιο συγκεκριμένα το βρίσκουμε σε μικρά εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακά πιάτα της περιοχής όπως: quesadillas, tortillas κ.α.

Όταν όμως μιλάμε για φαγητό στο Μεξικό το μυαλό μας πάει αμέσως στα γνωστά σε όλους μας εδέσματα.

Το φαγητό στο Μεξικό και τα γνωστά εδέσματα

 Burrito
Το μεξικάνικο… σουβλάκι  αποτελεί το παραδοσιακό πιάτο της πόλης Ciudad Juáre. Μια τυλιγμένη tortilla γεμισμένη με κρέας ή ψάρι, πατάτες, ρύζι, φασόλια, τυρί asadero (μεξικάνικο τυρί) και chile relleno (γεμιστή πιπεριά).

Chilaquiles

Το παραδοσιακό πρωινό των Μεξικανών από tortillas καλαμποκιού με πράσινη ή κόκκινη σάλτσα, αβγά, κοτόπουλο και τυρί. Ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια!

Guacamole
Μια από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις στο Μεξικό! Ουσιαστικά πρόκειται για ντιπ. Όχι βέβαια για πιάτο. Χρησιμοποιείται και στις σαλάτες και φτιάχνεται από λιωμένα αβοκάντο, κρεμμύδια, ντομάτες, χυμό λεμονιού, πιπεριές τσίλι. Μερικές φορές και με μία ή δύο σκελίδες σκόρδο.

Τέλος, για τους λάτρεις του γλυκού υπάρχουν πολλά καταστήματα σοκολάτας  που προσφέρουν το καλύτερο μεξικάνικο κακάο. Στους πάγκους της αγοράς μπορεί να βρει κανείς ό, τι λαχταράει. Υπάρχει ποικιλία από  τοπικά προϊόντα. Ποικιλία σε φαγητά, γλυκά και ποτά ινδικής προέλευσης, όπως το «mescal» το τοπικό λικέρ της περιοχής, αλλά και πουτίγκες ρυζιού και λεπτές τηγανίτες.

Και μετά απ’  όλα αυτά, μια μαργαρίτα είναι ότι πρέπει!

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Encuentros Españoles και Español Enpráctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua española, A con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=5MEjPKenMb4

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.