Χριστούγεννα στην Ιταλία

Σχολές Καπάτου Χριστούγεννα στην Ιταλία

Χριστούγεννα στην Ιταλία και mercatini di Natale

Χριστούγεννα στην Ιταλία σημαίνουν και χριστουγεννιάτικες αγορές (mercatini di Natale). Βασικά, πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή με όλη τη σημασία της λέξης για όλους τους Ιταλούς. Εμπνέουν χαρά κι ευτυχία. Ακούς και θαυμάζεις, απολαμβάνεις μυρωδιές και γεύεσαι γλυκά. Επίσης, αγγίζεις με το χέρι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και έρχεσαι κοντά στην ιταλική παράδοση. Ζεις το κλίμα των γιορτών που σε αγκαλιάζει και σε ηρεμεί.

Τα Χριστούγεννα στην Ιταλία, τα νιώθεις παντού. Πράγματι, στις πλατείες και στους δρόμους αισθάνεσαι την αξία και το υπέροχο συναίσθημα των Χριστουγέννων, μέσα σε μια βαθειά εορταστική ατμόσφαιρα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη μυρωδιά της κανέλας και των άλλων μυρωδικών. Ακόμα, τη μυρωδιά των σπιτικών γλυκών, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα παιχνίδια και τα δώρα. Επίσης, το φως από τα ξύλινα διακοσμημένα σπιτάκια, που λάμπει στα ματάκια των παιδιών. Εξάλλου, οι γλυκές νότες των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, η μουσική αρμονία που διαχέεται στον ορίζοντα, όλα αυτά συνθέτουν ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας με τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Φυσικά, όλη η ιταλική «μπότα» ( lo stivale), από τον ιταλικό βορρά μέχρι το νότο διοργανώνει τα δικά της ξεχωριστά μπαζάρ παιχνιδιών. Είναι γνωστά σαν «mercatini del Gesù bambino». Συγκεκριμένα, μεγάλη συμμετοχή παρουσιάζει il Trentino Alto Adige. Είναι η πιο κοντινή περιοχή στην Αυστρία με επιρροές από την κουλτούρα της. Με τα πιο γνωστά mercatini των ιταλικών πόλεων Vipetino, Bressanone, Brunico, Bolzano, Merano, Levico, Trento, Roveretto. Να αναφέρουμε επίσης, την ιταλική Cortina d’ Ampezo, όλη την περιοχή της ιταλικής λίμνης Lago di Garda, καθώς επίσης και την ίδια την πόλη της Verona.

Στο νομό Lombardia τα μπαζάρ του Bormio και Livigno. Ξεχωρίζει επίσης η Piemonte και η Emilia Romagna για τη βόρεια ιταλική παράδοση. Toscana, Lazio και Marche για την κεντρική Ιταλία. Τέλος, πηγαίνοντας στο νότιο μέρος της ιταλικής «μπότας», συναντάμε την παράδοση της Napoli με τις φάτνες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=XDws2oHdWaU

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.