Ο μύθος του Garajonay

Σχολές Καπάτου Ο μύθος του Garajonay 1

Ο μύθος του Garajonay ζωντανεύει τις ιστορίες αγάπης της Ισπανίας.

Στο πέρασμα του χρόνου, έχουν μείνει στην ιστορία, μεγάλες αγάπες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, την Ηρώ και το Λέανδρο. Πρόκειται όμως για ιστορίες αγάπης, που δεν είχαν αίσιο τέλος.Ο μύθος του Garajonay είναι μια παρόμοια ιστορία, που αναφέρεται στην Gara και στον Jonay. Βασικά, η Gara ήταν η πριγκίπισσα της περιοχής Agulo, στο νησί La Gomera των Καναρίων. Ο δε Jonay ήταν ο υιός του βασιλιά της Τενερίφης. Οι δυο νέοι αγαπήθηκαν παράφορα κι έμειναν στην ιστορία ως οι εραστές των Guanci. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Guanci ήταν οι αυτόχθονες που προέρχονταν από τη Βόρειο Αφρική.

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, στο φεστιβάλ Beñesmen, τα νέα κορίτσια συνήθιζαν να προβλέπουν το μέλλον τους κοιτάζοντας το νερό. Εάν τα νερά ήταν καθαρά, οι ερωτευμένοι θα ζούσαν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί. Η αντίθετη περίπτωση σήμαινε ότι τους περίμενε κάποια κακοτυχία.

Όταν λοιπόν η Gara καθρεφτίστηκε στα νερά, ο ήλιος την τύφλωσε. Ο σοφός της περιοχής πρόβλεψε ότι η αγάπη των δυο νέων θα ήταν δύσκολη. Μάλιστα, το ηφαίστειο Teide της Τενερίφης άρχισε να βγάζει λάβα, σαν σημάδι άρνησης γι αυτή την αγάπη.

Ο μύθος του Garajonay λέει λοιπόν, ότι μετά από αυτό το γεγονός, οι γονείς των δυο ερωτευμένων βάλθηκαν να τους χωρίσουν. Όμως, ο Jonay αντέδρασε και κολύμπησε μέχρι το νησί La Gonera, πάνω σε ένα δέρμα κατσίκας. Εκεί, βρήκε καταφύγιο, μαζί με την αγαπημένη του, στο δάσος του νησιού. Ο πατέρας της Gara τους ακολούθησε και τους ανακάλυψε. Τότε, τα παιδιά κοιτάχτηκαν στα μάτια, αγκαλιάστηκαν κι ένα κλαδί κέδρου τους τρύπησε τα στήθη. Έτσι, πέθαναν αγκαλιασμένοι.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι, στις μέρες μας, το δάσος στο οποίο κατέφυγαν και τελικά πέθαναν, φέρει το όνομά τους. Πράγματι, στο νησί La Gomera, βρίσκεται το εθνικό πάρκο Garajonay, το οποίο εκτείνεται σε 40 τετραγωνικά μέτρα. Από το 1981 ανήκει στην Εθνική Περιουσία και από το 1986, στην Πολιτιστική Κληρονομιά της Unesco.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.