Ταξίδι στη Λισαβόνα

Σχολές Καπάτου Ταξίδι στη Λισαβόνα

Η δυτικότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η μοναδική που βλέπει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Αυτή είναι η Λισαβόνα. Η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.

Αυτό την κάνει και να ξεχωρίζει. Της δίνει ιδιαίτερο φως, ένα βαρύ γαλάζιο ουρανό κι ο άνεμος του Ατλαντικού φέρνει στη μνήμη παλιές ιστορίες ψαράδων και ναυτικών. Στη σκέψη του καθενός από εμάς φαντάζει μια πόλη μελαγχολική η διάσημη saudade. Αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πόλη ζωντανή και γεμάτη αξιοθέατα. Δεν ήταν τυχαίο ότι ο πορτογάλος θαλασσοπόρος Βάσκο Ντα Γκάμα ξεκίνησε το ταξίδι για την ανακάλυψη των Ινδιών ακριβώς από τη Λισαβόνα.

Παίρνοντας το παραδοσιακό τραμ 28, το οποίο αποτελεί σύμβολο της πόλης, διασχίζει κανείς τη Λισαβόνα μέσα από τα παλιά δρομάκια με τα παραδοσιακά σπίτια της πόλης και ταυτόχρονα απολαμβάνει τη χαρακτηριστική θέα. Η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι μια πόλη παραδοσιακή και ταυτόχρονα μοντέρνα με ανοιχτή σκέψη κι ένα υπέροχο κλίμα. Μπορεί να επισκεφθεί κανείς μέσα σε ένα 3ημερο τις συνοικίες της: Baixa, Alfana, Belem e Estrela. Γενικά, αξίζει να μείνει κανείς στο ιστορικό κέντρο της Baixa, Chiado Bairro Alto ή κοντά στο κάτω μέρος της Avenida da Liberdade. Αυτές οι συνοικίες είναι η καρδιά της πορτογαλικής πρωτεύουσας και όλα τα αξιοθέατα μπορείς να τα επισκεφθείς με τα πόδια. Η συνοικία Bairro Alto σφύζει από νέους και είναι γεμάτη ζωή ιδιαίτερα τη νύχτα. Βέβαια αν υπάρχει χρόνος μπορεί κανείς να επισκεφθεί τη Sintra, το ψαροχώρι Cascais, τη Mafra ή το Obidos χρησιμοποιώντας το οδικό δίκτυο της χώρας το οποίο εξυπηρετεί τις μεταφορές προς όλες τις πόλεις.

Προτείνουμε να πιείτε τον καφέ σας στο Cafe Brasileira. Γνωστός προορισμός διανοούμενων, όπως ο ποιητής Fernando Pessoa και οι συγγραφείς Almada Negreiros, Jorge Barradas, Aquilino Ribeiro  και Alfredo Pimenta. Ένα χάλκινο άγαλμα του Pessoa βρίσκεται έξω από το καφέ από το 1988. Δείχνει τον ποιητή να κάθεται σε ένα από τα χαρακτηριστικά εξάγωνα τραπεζάκια του.

Μη λησμονήσετε να γευτείτε τα πορτογαλικά παραδοσιακά pasteis de nata αν βρεθείτε στο Belem.

Αν θέλεις να απολαύσεις στο μέγιστο το ταξίδι σου στη μαγευτική αυτή πόλη, το ιδανικό θα ήταν να μιλάς πορτογαλικά. Έτσι θα βγεις από το ρόλο του απλού τουρίστα, θα μιλήσεις με τους κατοίκους της και θα ανακαλύψεις τις κρυφές της γωνιές. Στις Σχολές μας εδώ και χρόνια διδάσκεται η πορτογαλική γλώσσα. Τηλεφώνησέ μας και ενημερώσου.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.