ALDA MERINI: Η Ιταλίδα ποιήτρια του Μιλάνου

Σχολές Καπάτου ALDA MERINI Η Ιταλίδα ποιήτρια του Μιλάνου

Την ημέρα των νεκρών, την 1η Νοεμβρίου 2009, χάθηκε ένα από τα ονόματα της ιταλικής ποίησης, η διακεκριμένη συγγραφέας Alda Merini, η ποιήτρια των Navigli, η οποία γεννήθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα του Βορρά, στο Μιλάνο. Τα πρώτα της ποιήματα τα δημοσίευσε σε ηλικία 15 ετών, και έκτοτε υπήρξε πολύ παραγωγική. Η ευαίσθητη ψυχολογία της και η πολυτάραχη ζωή της την οδήγησαν δύο φορές να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Το πάθος, η αγάπη της σάρκας και  του πνεύματος είναι το κέντρο της λυρικής ποίησης  που μαρτυρούν την πικρία και τη λύπη της. Στα γραπτά της φανερώνει τα πραγματικά συναισθήματα της ζωής της.

Πολύ σύντομα, στα μέρη που συνήθιζε να περπατάει, ο δήμος του Μιλάνου θα δώσει το όνομά της σε γέφυρα, στη γέφυρα “Il Ponte Alda Merini”.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ποιήτρια που αξίζει όλοι να ανακαλύψουμε. Και σίγουρα, τα ιταλικά θα είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε την ποίηση της.

Δείτε εδώ μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.