Μια μεγάλη γιορτή για τους Ιταλούς

Σχολές Καπάτου Μια μεγάλη γιορτή για τους Ιταλούς

Στις 7 Δεκεμβρίου στο Μιλάνο εορτάζεται ο πολιούχος της πόλης Sant’Ambrogio στην εκκλησία Basilicata di Sant’Ambrogio που φέρει το όνομά του, όπου και βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου.

Όλη η ιταλική πόλη εορτάζει, τα πάντα είναι κλειστά: δημόσιες υπηρεσίες, μαγαζιά, πανεπιστήμια, σχολεία. Έχει καθιερωθεί στις 7 Δεκεμβρίου να εγκαινιάζεται “Le prime delle prime”, η πρώτη των πρώτων παραστάσεων του ιταλικού θεάτρου “Teatro alla Scala”. Με την επιστροφή του Andrea Chènier υπό τη διεύθυνση του Riccardo Chailly και τη σκηνοθεσία του Mario Martone θα ανοίξει φέτος  η σκηνή του ιταλικού θεάτρου με 15 πλούσια έργα, 7 έργα μπαλέτου, 8 συμφωνικά κοντσέρτα και 7 ρεσιτάλ canto, εκτός από ξεχωριστές γιορτές που θα προσφερθούν σε μικρούς και μεγάλους φίλους.

Η ιστορία του Teatro alla Scala συνεχίζεται με μια μεγάλη ιταλική παράδοση γύρω από το ιταλικό μελόδραμα. Στο Teatro alla Scala βασίζεται η κοινωνική ζωή των ιταλών της πόλης.

Άλλη μία ιταλική παράδοση για τους ιταλούς του Μιλάνο είναι το μπαζάρ Oh Bej, Oh Bej που γίνεται κάθε χρόνο αυτές τις μέρες. Υπάρχουν πάγκοι με κάθε λογής αρώματα, παιχνίδια, ιταλικά παραδοσιακά γλυκά, αντίκες και μικροαντικείμενα που μπορεί κανείς να δει και να αγοράσει.

Oh Bej, oh bej φώναζαν τα παιδιά στην ιταλική μιλανέζικη διάλεκτο όταν τους μοίραζαν γλυκά και δώρα τη γιορτινή αυτή μέρα. Με τη γιορτή του Sant’Ambrogio αρχίζει και ο εορτασμός των Χριστουγέννων. Άρωμα κανέλλας , vin brule, ιταλικά panettoni, ατμόσφαιρα γιορτής παντού. El panetun είναι το ιταλικό μιλανέζικο γλυκό που δοκιμάζουν όλοι οι Ιταλοί αυτήν την ημέρα. Στη δεκαετία του ’50 αυτό το γλυκό το έστελναν ταχυδρομικώς σε στρογγυλή συσκευασία, δεμένη με σπάγκο, ως δώρο σε φίλους και συγγενείς.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.